Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Elazığ merkezin zorunlu hizmet bölgesi olması taleplerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildiğini açıkladı.

BAHŞİ: SAYIN BAKANIMIZ TALEBİMİZİ KABUL ETTİ

Eğitim-Bir-Sen'in talep ettiği Elazığ merkezin zorunlu hizmet bölgesi olması talebi Milli eğitim bakanlığı tarafından kabul edildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk deprem dolayısıyla Elazığ’a geldiğinde kendisine bir dosya sunan Elazığ Eğitim-Bir-Sen Başkanı İbrahim Bahşi "Bu talebimiz dosyamızda yer alıyordu. Sn bakanımıza sunmuştuk. Sağolsun talebimizi kabul etti. Tüm Elâzığ'a hayırlı olsun." diye konuştu.

BAHŞİ: ELAZIĞ’A MÜJDEYİ VERDİ

İbrahim Bahşi yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Elâzığ'ın tüm ilçeleri ve beldeleri zorunlu hizmet bölgesi idi. Merkez ise zorunlu hizmet bölgesi kapsamında değildi. Bu durum merkezde çalışan zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenler için bir sorun teşkil ediyordu. Her yıl çeşitli nedenlerle zorunlu hizmet görevini ya erteliyorlardı ya da zorunlu hizmet bölgelerini tercih edip gidiyorlardı. Hatta resen atama merkezden kırsalda gönderilen öğretmenler bile vardı. Deprem sonrası ilimiz merkezin zorunlu hizmet bölgesi ilan edilmesi en çok da Eğitim-Bir-Sen'in gündemindeydi. Bakanlık son çıkan tebliğler dergisinde Elâzığa müjdeyi verdi ve il merkezi de zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı. İlimiz için hayırlı olsun” dedi.

ZEKİ AKBIYIK KONUYU BAKAN SELÇUK’A SORMUŞTU

Geçtiğimiz haftalarda Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından gerçekleştirilen toplantının konuğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmuştu. Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık da toplantıda Elazığ’ın zorunlu çalışma yükümlüğü hizmet alanı olması konusunu gündeme getirmiş ve Bakan Selçuk’a Elazığ’ın zorunlu çalışma yükümlülüğü hizmet alanı olarak değerlendirilip, değerlendirilmeyeceğini sormuştu.

BAKAN SELÇUK: BU KONUYA DİKKAT EDİYORUZ

Akbıyık’ın sorusunu yanıtlayan Bakan Selçuk, Elazığ ile ilgili iki şey yaptıklarını, şehre gitmek isteyen öğretmenlerin olduğunu bununla ilgili gerekeni yaptıklarını, bir de 20 bin atama sırasında da bu konuya dikkat ettiklerini söylemişti.

“ELAZIĞ’A GELMEK İSTEYEN YÜZLERCE ÖĞRETMEN VAR”

Zeki Akbıyık’ın sorusunu yanıtlayan Bakan Selçuk, Elazığ ile ilgili iki şey yaptıklarını, şehre gitmek isteyen öğretmenlerin olduğunu bununla ilgili gerekeni yaptıklarını, bir de 20 bin atama sırasında da bu konuya dikkat ettiklerini söyledi. Bakan Ziya Selçuk, “Bizim bu konuda zorunlu hizmet var mı meselesi. İki şey yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi Elazığ’a gelmek isteyen yüzlerce öğretmen var. Başka şehirlerden gelip öğretmenlik yapmak istiyorlar. Onların tayiniyle ilgili gereğini yapacağız. İkincisi zaten bu sözleşmeli öğretmenlik nerede ne eksiklik varsa orada nokta atışı yaptığı için biz nerede eksiklik varsa o noktayı doldururuz. Özellikle deprem bölgelerinde çok hassasız. Hem de bina konusunda hem de öğretmen konusunda. Elazığ’a desteklerimiz devam edecek” demişti.