İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tunceli’ye gitmek üzere Elazığ Havalimanına iniş yaptı. Bakan Soylu Elazığ valisi Murat Zorluğu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Ak Parti İl Başkanı tarafından Elazığ havalimanından karşılandı ve Tunceli’ye uğurlandı. Bir dizi ziyaret için Tunceli’ye geçen Bakan Soylu, Tunceli Çemişgezek meydanında partisi tarafından düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Bakan Soylu yaptığı konuşmada, ‘’ Memleket yoruldu. Artık bu sistem içerisinde bir daha Gezi olayları başımıza gelir mi, bir daha 17-25 Aralık darbesi tekrar başımıza gelir mi, bir daha 15 Temmuz'da bu milletin namusuna kast eden, bu milletin istikbaline ve istiklaline kastedenler yeniden F-16'larla, yeniden bir daha helikopterlerle bu milletin çıplak elleriyle engellediği darbeyi tekrarlamaya cüret eder mi diye arkamıza dönmek istemiyoruz artık’’ dedi.

Bakan Süleyman Soylu, Tunceli Çemişgezek meydanında yaptığı konuşmanın ardından Tunceli esnaflarını ziyaret ederek vatandaşlar ile bir arada oldu ardından Tunceli valiliğinde Pashagaming ziyaret eden Soylu, Tunceli halkına ve yapılan programlar, vatandaşların samimiyetini unutmayacağını belirtip teşekkür etti.   

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tunceli ziyaretinin ardından Elazığ’a geri döndü. Soylu’yu, Elazığ havalimanında Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze karşıladı. Soylu VİP salonunda il yöneticileriyle görüştü.