Elazığ’a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, gün boyu ziyaretlerine devam etti.

Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Tunç, programları çerçevesinde Akçakiraz Altınçevre’de gerçekleştirilen Arpa Çeşitleri Demostrasyon Tarla Günü’ne katıldı. 

Tarla gününde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ’daki çiftçilerin ve üreticilerin önünü açan Bakan Yardımcısı Tunç’a teşekkür ederek, pandemi süreci ile birlikte tarımın öneminin arttığını söyledi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, beldenin her geçen gün geliştiğini kaydetti.

Tarım ile bilimi buluşturma çabasında olduklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ise, yaşanan kuraklığa değindi.

Bakan Yardımcısı Tunç, geçmişte yapılan hatalar nedeniyle bugün uluovanın susuz kaldığını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Tunç ve beraberindekiler daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde bakliyat paketleme ve tulum peyniri işleme tesislerini gezdi.

Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Tunç ve beraberindekiler daha sonra Kovancılar İlçesi’nde kurulan AltınKaz Kaz üretim çiftliğini gezdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Türkiye’nin ve bölgenin en büyük kaz üretim çiftliğinin Elazığ’da kurulmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.  


Kaz üretimin yaygınlaştırılması amacıyla kadınlara kaz hediye eden Bakan Yardımcısı Tunç, Elazığ’da modern bir tesisin varlığının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Kaz Üretim Çiftliği sahibi Edip Yıldırım, yurt dışında bir süre kaldıktan sonra memleketlerine yatırım ile döndüklerini ifade etti.