Elazığ’da gerçekleşen törene AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Dernek Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

 LÜTFİYE GÜRGÜN “BENİM MADEN KADINIM ÜRETMEK İSTİYOR”

Kadın anadır, emektir, yardır, çiledir diye sözlerine başlayan Bakır Madenliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfiye Gürgün “ Kadın çok önemli. Toplum da ana tema taşı oturtan kadın Kadının toplumda öyle bir noktası var ki çocuğu yetiştiren kadındır, anadır, yardır, emektir ve çiledir. Onun için kadını düşündük. Sağ olsun il dernekler müdürümüz ve İzzetin Beyin desteklerini hiçbir zaman eksik ettirmediler. Sadece kadını tutmadık. Engelli, yaşlı ve çocukları da tüzüğümüzün içeresine aldık. İlkokul çağlarında öğretmenlerimiz bize şunu öğrettiler. Kendi çevrenizi temiz tutarsanız toplum temiz olur. Eğer bizde dernek olarak bir kadına yardımcı olabilirsek toplumun refah düzeyi çok yükseklere çıkabilir. Ama benim maden kadınım çok büyük sıkıntılar içerisin de. Bunu yaptığım anket sonuçlarımdan aldım.21. yy yaşadığımız Türkiye’de ekonomik kiriz Türkiye’nin genelinde var. Bunu söylemiyorum. Sağlık var eğitim var. İnsanlar 4 duvar arasında sıkışıp kalmışlar. Birbirlerine yeterli gelemiyorlar. Orada olan insanlar çalışmak ve üretmek istiyorlar. Tembelleşen bir toplum var. Ama benim maden kadınım üretmek istiyor. Buradan herkese duyurmak istiyorum. Kadınlarımız her zaman yanımızda oldu. Bu saatten sonra da yanımızda olacaklarına inanıyorum. Herkese geldikleri için çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 ZÜLFÜ DEMİRBAĞ “DESTEK OLCAĞIZ”

AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ ise Kadın Dayanışma Derneklerinin öneminin büyük olduğunu vurgulayarak “ Büyük şehirlerde yani İstanbul’u, Ankara’yı baz çaldığımızda Kültür Dayanışma Dernekleri Vakıfları var. Aynı şekilde Elazığ’ımızda da Maden Derneği var, Palu Derneği var, Baskil Derneği var. Bunlar erkek ağırlıklı dernekler. Aslında kuruluşu itibari ile erkek kadın ayrımı yok. Maalesef bizim Anadolu da bu derneklerin kuruluşunda ve planında erkekler ön plana çıkıyor. Bu bakımdan kadın dayanışma derneğinin önemi fazlası ile büyük. Bu bakımdan dolayı sizleri de tebrik ediyoruz. Elazığ nezdinde böyle bir faaliyetin yapılması üst düzeyde temsil edilmesi elbette büyük önem arz ediyor. Sizleri bu konuda tebrik ediyoruz. Projeleriniz konusunda da inşallah bizler de arkadaşlarımız da destek olacaklardır. Yeter ki kaide değer projeler olsun. O projelerin yürürlüğe konulmasında üstümüze düşeni yapacağız” diye kaydetti.

 MÜCAHİT YANILMAZ “ELAZIĞ’IMIZDA Kİ BİRÇOK DERNEĞE ÖRNEK OLACAKTIR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da derneğin açması kolay yürütmesi zordur ifadelerini kullanarak “ Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları açısından zengin bir ilimiz. Her alanda farklı platformlarda farklı kendisine alan belirlemiş olan Sivil Toplum Kuruluşlarımı var. Derneği açmak kolay yürütmesi zordur. Hele bir ilçenin her hangi bir kültür derneğinin kadınlar tarafından kurulmuş olması önemli. Bu açıdan da Bakır Madenlileri tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu dernek kadınlarımız üzerinde çok ciddi çalışmalar yapacaktır. Bizim medeniyetimiz kadınlara en büyük değeri veren medeniyettir. Cennet anaların ayaklarının altındadır medeniyeti başka hiçbir medeniyete yok. Bu kadar kadını önemsemiş. Kadınlar yaptıkları çalışmalarda estetiği dikkat ederler, verimliliğe dikkat ederler. Bunları yan yana getirdiğimiz de mükemmeliyet ortaya çıkıyor. Bu dernekte yaptığı çalışmalar ile icraatlar ile projeleri ile Elazığ’ımızda ki birçok derneğe örnek olacaktır” dedi.

GÜRSEL EROL “SİZİ KUTLUYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol Kadınların üretimde olması çok önemli diyerek “ Başarı burada sizin kadınlar olarak bu derneği açmanız değil. Esas başarı kadınlar olarak erkekleri kadınların altında yer vererek burada ki varlığınız ve gücünüzü kabul ettirmeniz. Onun için sizi kutluyorum. Bu bir açılış nezaketi. İlerleyen süreçlerde sizlerin yönetimleri ile bir araya gelip neler yapmak istediğinizi bizim siyaseten size hangi konularda yardımcı olacağımızı oturup daha detaylı konuşmak isterim. Kadınların üretimde olması çok önemli. Başarılar diliyorum” dedi.