Balıbey: İstiklal Marşı Birlik ve Beraberliğimizi Daim Etmeli

Elazığlı Hemşehrimiz TBMM Kütüphane ve Arşiv Başkanlığı Başkan Yardımcısı Eğitimci-Yazar Ahmet Balıbey İstiklal Marşının kabulünün 100. yıl dönümü nedeni ile online katıldığı programlarda istiklal marşının Çanakkale’de kazanılan ruhun dizelere döküldüğü müstesna bir marş olduğunu söyledi.

Balıbey: İstiklal Marşı Birlik ve Beraberliğimizi Daim Etmeli

Elazığlı hemşehrimiz TBMM Kütüphane ve Arşiv Başkanlığı Başkan Yardımcısı Eğitimci-Yazar Ahmet Balıbey İstiklal Marşının Kabulü’nün 100. Yıl dönümü nedeni ile bir dizi programlara katıldı.

Balıbey’in online olarak katıldığı programın ilki Fırat Üniversitesi ve Baskil MYO işbirliği ile düzenlenen “Mehmet Akif ve Milli Mutabakat Metnimiz İstiklal Marşı” konulu seminer oldu.

Programda önemli açıklamalarda bulunan Hemşehrimiz Balıbey konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

İstiklal Marşının Milli Mutabakat metninin, bağımsızlık bildirgesi ve haykırışıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle yastığımızın altında olması gereken kitap ise SAFAHAT’tır. İstiklal Marşı birlik ve beraberliğimizin garantisidir.

Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle ciğerinden kalemine kamışla kan çekiştir. Marş dikkatle okunduğunda Türklerin Anadolu topraklarındaki bin yıllık serencamı adeta bir film şeridi gibi insanın gözlerinin önüne sermektedir” ifadelerine yer verdi.

Balıbey daha sonra Almanya’da canlı yayın yapan İlhan Kılıç ile çok canlı haberin saati programına konuk oldu.

Programda İstiklal Marşı Akif ve Gençlik konusu ele alındı.

İstiklal Marşının Çanakkale’de kazanılan ruhun dizelere döküldüğü müstesna bir marş olduğunu söyleyen Balıbey,  Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Marşının her dizesinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ancak en beğendiği satırların;

Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin İstiklal! Olduğunu söyledi.

Bu tür organizasyonların pandemi sürecince bir araya gelemeyen toplulukları teknoloji sayesinde bir araya getirmek son derece önemlidir diyen Balıbey konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Geleceğimizin teminatı gençlerle sık sık bir araya gelmek onlara geçmişi hatırlatmayı onları geleceğe hazırlamayı çok önem arz ediyor. Teknolojinin önem arz ettiğinizi bu dönemde daha İyi anladık. Bundan dolayı bu ve benzeri çalışmaları artırmak önemlidir. Bu vesile ile yarınımızın teminatı olan İstiklal Marşı birlik ve beraberliğimizi daim etmesi dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
feyk
feyk - 3 yıl Önce

boş beleş, git ayak öpmeye devam et, kofik

SIRADAKİ HABER

banner137