25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Elazığ Barosu Kadın Hakları Komisyonu açıklama yaptı.

Komisyon Başkanı Avukat Selin Deniz Akdeniz Kışla, adliye önünde yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi. Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür de açıklamaya katıldı.

KIŞLA: ÜLKEMİZDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE HER GEÇEN GÜN ARTIŞ YAŞANMAKTA

Türkiye’de her geçen gün kadına yönelik şiddetin arttığını ifade eden Kışla, “kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Dünyanın her yerinde bugün kadınlar dayanışma ve mücadele ruhuyla, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle, aile için ve toplumsal şiddete, ayrımcılığa karşı çıkmakta, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele çağrısı yapmakta ve çözüm önerisi sunmaktadır. Çünkü kadınlar ne yazık ki dünyanın her yerinde hukuki, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda saldırıya maruz kalmaktadır. Ülkemizde ise kadına yönelik şiddette her geçen gün artış yaşanmakta, kadınlarımız fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta ve hatta yaşam hakları vahşice ellerinden alınmaktadır. Yasal mevzuattaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesinin nedeni toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilememiş olmasıdır. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için temel öğe, mevcut toplumsal zihniyetin değiştirilmesidir” dedi.