Medya grubumuzu ziyaret eden Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar ilçenin istihdamı ve belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AKPINAR: “İLÇEDE İSTİHDAMI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “İlçede istihdamı oluşturmaya çalışıyoruz. Çiftçimizin, hayvancımızın, esnafımızın bol kazanç elde etmesi için siyaset olarak önlerini açıp planlama yapmaya çalışıyoruz. Şehrin içme suyu, kanalizasyonu, doğalgazı, semt sahaları, mesire alanı ve parklarını yapmaya çalışıyoruz. Bunları yapınca da yaşanabilir bir Kovancılar ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Şu anda elimizde çalıştığımız büyük bir millet bahçemiz var. 158 bin metrekare genişliğinde Kovancılar Belediyesi Çakılkaş Millet Bahçesi. Bunun içerisinde çarşımız bitti. Camilerimiz, çeşmelerimiz falan yapıldı. Yürüyüş yollarımız, oturma alanlarımız tümüyle hizmete sunmak üzereyiz. Yakın zamanda lokanta ve çarşı hizmeti başlayacak. Mesire alanı çalışmalarımız da kısa sürede hizmete inşallah sunulacak” ifadelerini kullandı.

AKPINAR: TOPLAMDA 500 KİŞİYE EKMEK VERMİŞ OLACAĞIZ

İlçeye büyük istihdam sağlayacak olan tekstil kent çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başkan Akpınar, “Tekstil kent çalışmamız var. Atölyemiz şu anda bir tanesinin inşaatı bitmek üzere. İnşallah Ekim ayının sonunda burada 250 tane çalışacak insanımız olacak. Tabi bir yıl sonra da bir 250 kişilik atölyemiz daha hizmete girecek. Toplamda 500 kişiye ekmek vermiş olacağız. Dolayısıyla şehirdeki işsizliği de azaltmış olacağız. Bu tür projeleri, alt yapı, üst yapı, park elimizden geldiği kadar gençlerimize sosyal ortam oluşturma, ailelerimizi dinlendirme, huzurlu ortam oluşturma gibi çalışmalar içerisindeyiz şu anda” şeklinde konuştu.