Keban’da tekne üzerinde organizasyonlar gerçekleştirip tekne turu yapmak için ilçeye bir tekne kazandırılmaya çalışıyor.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “hayalim” dediği projesiyle ilgili bilgiler verdi. Başkan Atlı daha önce çeşitli girişimlerde de bulunmuş. Ulaştırma Bakanlığı’ndan tam tekneyi almak üzereyken, Bakanlık tekneyi son anda başka bir yere göndermiş.

“GEZİ TEKNEMİZ VERİLMİŞ, ÜZERİNDE DE KEBAN YAZIYORDU”

Tekne projesiyle ilgili bilgiler veren Başkan Atlı, “Geldiğimiz günden beri Ulaştırma Bakanlığı’ndan gezi teknesi talebimiz olmuştu. O dönem gezi teknemiz de verilmişti, üstünde Keban’da yazıyordu. Ama o dönem Ermenek faciası oldu, oraya verdiler. İsmini de silip Ermenek yazıldı. Tekne şuanda orada hiç bir şey de yapılmıyor. Çürümeye terk edilmiş sanki, bize de verilmedi orada da bir şey yapılmıyor. Burada olsaydı çok güzel olacaktı. Gölün üzerine bırakacaktık. Kemaliye, Ağın, Çemişgezek, Pertek üzerinden gidip gelecekti. Çok güzel bir döngü olacaktı” dedi.

“TEKNEDE ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Tekneyi almak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Atlı, “tekneyi almak için tekrar ulaşıyoruz. Milletvekilimiz Metin Bulut geldiğinde ona da söyledik. Büyük tekne istedik. Üzerinde yemek yiyilecek, nişan töreni yapılacak bir tekne istiyoruz. O hayalimiz var” ifadelerini kullandı.

Başkan Fethiye Atlı, “amacımız projelerimizi hayata geçirmek. Cumhurbaşkanımız geldiğinde ben bu projelerimizi Cumhurbaşkanımıza da bir doya halinde vereceğim. İnşallah Cumhurbaşkanımız bana projelerimiz konusunda destek olur” şeklinde konuştu.