Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema vakfının ortaklaşa düzenlediği, “Dünya Dili Türkçe 6. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali” Gala ve Ödül töreni gerçekleşecek.

DOĞAN: HEPİMİZ İÇİN GURUR VERİCİDİR

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Gazeteciler Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, “Biz bu organizasyonun içinde olmaktan mutluyuz, onurluyuz. Çünkü Elazığ’ın bu organizasyon içinde olması Elazığ’ı Türkiye’de ve yurt dışında yabancı ülkelerde temsil etmesi hakikatten hepimiz için gurur vericidir. Ben öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: BÜYÜK BİR OLUŞUM VAR

Başkan Doğan, Doğu Anadolu Güney Anadolu ve Karadeniz bölgesinde tek temsilci olduklarını ifade ederek, “Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinde tek temsilciyiz. Böyle bir gurur yaşıyoruz. Belgesel Film Festivali’ne gelince bu ödüllü bir yarışmadır. Türk dünyasının önemli bir aksiyonudur, güzel bir programdır. Burada sadece federasyon değil, TRT, HİKA, Kültür Müdürlüğü, yurtdışı paydaşları, 9 ülke, 6 devlet var. Büyük bir oluşum var. Bir de bu filmlerin kategorileri var. Öğrenciler var, profesyonel var, amatör var. Bunların hepsi birbirine bağlı ve birbiriyle bağdaşmış ödüllü yarışmalar” şeklinde konuştu.

DOĞAN: HEM TÜRKİYE’DE HEM YURT DIŞINDA YAYIN YAPIYORUZ

Başkan Doğan, “Öğrencilere katkıları şudur; öğrenciler kendi sponsorlarıyla bu işleri yapıyorlar. Ödüllü olduğu için yarışmada hatırı sayılır bir ödül veriliyor. Emekleri boşa gitmiyor. Biz bunu en az 5-6 ay önceden yayın ediyoruz. Hem Türkiye’de hem yurt dışında yayın yapıyoruz. Bu oluşuma girsinler diye öğrenciler bazında olur, amatör bazda olur, profesyonel bazda olur ben bütün Elazığ’daki iletişim fakültesindeki birçok öğrenciye söyledim. Gelin bir film yapın dedim. Ödüllüdür dedim. En azından size proje olur dedim. Bir şeyler söylemeye çalıştık ama herhalde biraz sponsor bulma konusunda sıkıntı çektiler. Çünkü bu işler meşakkatli işler. Kolay iler değil. Her işin masrafı vardır. Öğrenciler masraftan ekonomisi çok iyi değilse biraz zor kalkar. Ama bunun üstesinden gelen öğrenciler fevkalade var özellikle büyük üniversitelerde” dedi.