Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, Anadolu Ajansı’nın 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir tebrik mesajı yayımladı.

ERDEM: ANADOLU AJANSI ÜLKEMİZİN İLK HABER AJANSIDIR

Başkan Erdem, “Koronavirüs salgınının yaşandığı bir dönemde, doğru, hızlı ve tarafsız haberciliğin öneminin bir kez daha ortaya çıktı. Bu zor süreçte basın mensupları evlerinde olan insanları doğru ve hızlı bilgilendirmek ve olup bitenler hakkında insanları aydınlatmak gibi son derece hassas bir görevi icra etmekteler.  Bugün ise ülkemizin ilk haber ajansı olma özelliğini taşıyan Anadolu Ajansı’nın 100. yılını kutlamanın haklı gururu içerisindeyiz” dedi.

ERDEM: ANADOLU AJANSI CUMHURİYET TARİHİNDE ÖZEL BİR YERE SAHİP

Sözlerini sürdüren ve Kurtuluş Savası sırasında Anadolu Ajansı’nın bağımsızlık mücadelesi sırasında ülkemizi ve dünyayı hassas bir şekilde bilgilendirdiğini ifade eden Başkan Erdem, “Halkımızın tam anlamıyla yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kuruldu. Kurtuluş mücadelesinin verildiği dönemde üstlendiği kritik görevle Cumhuriyet tarihinde özel bir yere sahip oldu ve bağımsızlık mücadelemizdeki gelişmelerden ülkemizi ve dünyayı haberdar etti. Anadolu  Ajansı’nın bütün ekibini tebrik ederek; basın ahlak ilkelerinden ayrılmadan ve başarılarla dolu nice yüz yıllara ulaşmalarını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.