Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç, Uzun bir süredir özverili ve fedakarca salgınla mücadele eden isimsiz kahramanlar olan sağlık çalışanlarının özlük haklarından yoksun bırakılırken, bir yanda da çalışma barışını, çalışma şevkini ve huzurunu bozan idari kararlar alındığını söyledi.

KILIÇ: BİR YERLERE KUL KÖLE OLMAYA KİMSE PEŞKEŞ ÇEKMESİN VE BUNU DA BEKLEMESİNLER

Sorunları sıralayan Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Kılıç, “Elazığ Fırat Üniversitesi’nin idarecileri tarafından alınan vardiyalı sisteme geçişle ilgili bu karar çalışanlarımızın tamamını huzursuz etmiştir. Nedeni ise ailevi problemlerin had safhaya çıkacağı, çalışmada insanlarımıza vereceğimiz sağlık hizmetinin kalitesinin düşeceği, çalışma barışının bozulacağı, buna kanaat getirdiğimizden dolayı da arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde böyle bir eylem kararı aldık. Diyoruz ki; ‘insanlarımıza hizmet etmekle mükellefiz. Sağlıkçıların görevinin kutsal olduğunu da her daim haykırıyoruz. Ancak bu kutsal görevi yürütürken de el insaf diyoruz’ ne bizi kölelikle ne de bizi mesleğimizi icra ederken zulümle adap etmeye, kendilerine biat ettirmeye ve bir yerlere de kul köle olmaya kimse peşkeş çekmesin ve bunu da beklemesinler” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: ARKADAŞLARIMIZI AVUTMUŞLARDIR

Başkan Kılıç, “Dün pandemiden, salgından dolayı tavandan döner sermayeler ödenecek diye haykıranlar maalesef Türkiye genelinde üniversite hastanelerinde 80 lira ile 100 lira arasındaki komik rakamlarla bu arkadaşlarımızı avutmuşlardır. O dönemde bağırdık. Türk Sağlık Sen şube ve genel merkezi olarak. Şimdi de bağırıyoruz. Öncelikle haklarımızı almak noktasında adım atmak mecburiyetindeyiz. Yaptığımız hizmeti hiçbir zaman silah olarak kullanmıyoruz. Böyle bir ahlaksızlığımız da yok. Daha önce yaptığımız eylemlerde dahil eyleme çağırdığımız arkadaşlarımızın ‘servislerde birer nöbetçi bırakarak öyle eyleme gelin’ diyen sendikayız biz” şeklinde konuştu.

KILIÇ: BİZ YANINIZDAYIZ

Çalışan memnuniyetinin göz ardı edildiğini ifade eden Başkan Kılıç, “Hasta memnuniyetini her daim ön plana çıkaran sayın sağlık bakanımız ve YÖK yöneticileri yerelde üniversite hastaneleri yöneticileri maalesef çalışan memnuniyetine hiç bakmamaktadır. Halbuki sizin övündüğünüz, gururlandığınız, Avrupa ülkelerine de istatistikilerini lanse ettiğiniz o başarıyı elde eden bizleriz. Bizim bina ettiğimiz o başarı üzerine sizler; idareciler, siyasetçiler, propaganda yapıyorsunuz ve övünç kaynağı olarak görüyorsunuz. O zaman bizim de problemlerimizle haşır neşir olun diyoruz. Olmazsanız biz Türk Sağlık Sen olarak hep haykırdık yine de haykırıyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız; yalnız değilsiniz. Biz Türk Sağlık Sen olarak bütün problemlerinizle temsilcilerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, genel merkezimiz ve hukuk bürolarımız olarak yanınızdayız” dedi.