29 Temmuz günü Bölüklü Köyü Cami İmam Hatibi Ömer Sönmez, köy muhtarı ve çocukları tarafından saldırıya uğradı.

Saldırıyı kınayan Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe, Muhtarlar ve cami dernek yönetiminin imam hatibin amiri olmadığını söyledi.

ÖKSÜZTEPE: İSLAMİ FOBİYİ UYANDIRMAYA ÇALIŞAN CANİLERLE AYNI EYLEMİ YAPMAKTIR

Öksüztepe, “Türk Diyanet Vakıf Sendikası olarak her zaman söylüyoruz muhtarlar ve cami dernek yönetimi imamin amiri değillerdir. Görevde her hangi bir aksama veya görevsizlik söz konusu ise gidip yetkili mercilere şikâyet edersin. Devletimiz gerekli soruşturmayı yapar haklı haksız ortaya çıkar. Bu olay Türkiye cumhuriyeti devletini hiçe saymakla aynıdır. Bu eylem bir terör eylemidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim okuturken, din dersi, vatana, bayrağa sahip çıkılması konularını öğretirken Ellerinde sopalarla camiyi basmak dünya genelinde İslami fobiyi uyandırmaya çalışan canilerle aynı eylemi yapmaktır. Camilerimiz yeryüzünde beytullahın birer şubeleridir” dedi.

Öksüztepe, yapılan saldırının İslam Fobi oluşturmaya çalışanların yaptığı eylemle aynı olduğunu belirterek, imam hatibin başka bir yere tayin edilmesi gerektiğini söyledi.

ÖKSÜZTEPE: FAİLLERİN EN AĞIR BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Öksüztepe, “Bu olayla sadece din görevlimize saldırılmamış aynı zamanda beytullahın birer şubeleri olan camilerimizin maneviyatına da saldırılmıştır. Bu olay devletin yetkili mercilerini hiçe sayıp yüce Türkiye cumhuriyeti devletine saldırıdır. Müftülüğümüze saldırıdır. Bu olayı esefle kınıyoruz. Muhtarın ve diğer faillerin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bölüklü köyü camii imamı Ömer SÖNMEZ kardeşimize geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yetkililerden de bölüklü köyü camiinin görevlisi ile birlikte kadrosunun ilimizde ihtiyacı olan bir camiye tahsis edilmesini talep ediyoruz” diye kaydetti.