Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, depremin ardından gelen pandemi ile birlikte Elazığ’daki esnafın işlerinin daha da kötüye gittiğini belirterek, bir yıldır hem zarar ettiklerini hem de para kazanamadıklarını söyledi.

TARHAN: GELİR EDEMEDİĞİMİZDEN DOLAYI ESNAFLARIMIZ BU KREDİYİ ÖDEMEKTE ZORLUK YAŞIYOR

Verilen bu kredilerin amacı esnaf alsın bu kredileri depremden dolayı yaşadığı sıkıntıları gidersin daha sonra çalışsın ve işini düzene koysun ve kredilerini ödesin dedik. Ancak deprem akabinde dünyada da ve ülkemizde şuanda da yaşamış olduğumuz bu süreci maalesef esnafın iş yapamamasını sağladı. Bizler meslek grubu olarak kısıtlamalardan dolayı içerde müşteri alamıyoruz. Tezgâhlarımızı tam anlamıyla çalıştıramıyoruz. Bizler yaklaşık bir yıldır para kazanmadığımı gibi zarar ediyoruz. Gelir edemediğimizden dolayı esnaflarımız bu krediyi ödemekte zorluk yaşıyor” dedi.

Başkan Tarhan, pandemi sürecinde alınan kararların sadece esnafı etkilediğini belirtti.

Lokantacılar Odası Başkanı Tarhan, lokantalara da HES kodu ile birlikte müşteri kabul edebileceğini söyledi.

TARHAN: BİRER İKİŞER MÜŞTERİ ALALIM AMA BU ÇARK DÖNSÜN EN AZINDAN

Lokantacılar Odası Başkanı Tarhan,  “Bari bırakın HES koduyla müşterileri alalım. AVM de olduğu gibi ve başka kurumlarda olduğu gibi HES koduyla alalım. Birer ikişer müşteri alalım ama bu çark dönsün en azından. Bir pandemi süreci yaşıyoruz ama halkımızı ülkemizi düşünmek zorundayız. Buna yönelik tedbirler almak zorundayız” diye kaydetti.