Biz zam kararı almışız, bir tek amacımız var, Elâzığ Belediyesinin kendi araçlarına zam yapması” dedi.

TORAMAN: BÜTÜN İLLER ZAM YAPMIŞ TEK YAPMAYAN İL BİZİZ

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Yeni tarife ile ilgili fiyat bilgisi verdi, bütün iller zam yapmışken tek yapmayan il biziz diyerek, 2 lira öğrenci, 2.5 lira tam bunu bütün iller yaptı. Malatya Belediye otobüsleri, 2.6 lira minibüsler iki buçuk lira, öğrenci 1.75 oradaki uygulama bu. Aynısı taksimetreler de de mevcut” dedi.

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toramanın gündeminde sadece ulaşım zammı yoktu.

TORAMAN: ÖĞRENCİ VELİLERİME SESLENİYORUM

Başkan Toraman, “Öğrenci velilerime sesleniyorum; Bizim 0.5 km arası 160 TL, 5 ve 10 km arası 180 TL, 10 ile 15 km arası 200 TL fiyat belirlememiz var. Bunlar dışında da Rehber öğretmenlerin ücretleri de belirlenmiştir. Fiyat taleplerimizi de almışız. Buna göre artık hem firmalarımız hem de öğrenci velilerimizin bu konu da duyarlı olmalarını bekliyoruz. Diğer bir konu ise, Okul Müdürlerimiz, basın yoluyla söylememize rağmen hangi okul, hangi firmaya verileceği konusun da herhangi bir yerden mesaj atmakla bildirme hakkına sahip değiller. Sözleşmeyi yapıp kendi öğrencisini belirleyip devam eder. En büyük sıkıntımız; Salim Hazar Dağlı okulunun tekli sisteme geçtiği zaman 1.500 öğrencimizin dışarda kalması sorun oluyor. Buradan Sayın Valime sesleniyorum. Bu konuyla ilgili ne şekil bir destek verirse, bu okulların bir yıl daha devam etmesini istiyoruz” diye kaydetti.

TORAMAN: BU ŞEHİR DE CİDDİ ANLAM DA BİR TRAFİK PROBLEMİ VAR

Büyük sıkıntılar var diyen Toraman, “Bu şehir de ciddi anlam da bir trafik problemi var. Park sorunumuz haddinden fazla gerek şehir içinde ki esnafın oto parkları tercih etmesini istiyoruz. Onun dışında da toplu taşımayı, şehir içinde araçlara yer bulması esnasında sıkıntı yaşanılıyor. Belirli saatlerde hele ki saat 5’den sonra şehir tamamen trafikle kapanıyor. Bu durum şehir içinde ki esnafı da olumsuz etkiliyor” diye konuştu.