Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Muhtarlar Dayanışma Derneği’nde Muhtarlarla bir araya geldi. Yanılmaz gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı ve yapımı devam eden projelere değinirken ayrıca muhtarların sıkıntılarını da dinledi.

GÜLBASAN: ELAZIĞ’LA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞINIZA BEN CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUM

Yanılmaz’ın muhtarlara ayrı bir değer verdiğini ifade eden Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, “Tabi ki Başkanım ile hemen hemen 5 yıl oluyor. 5 yıldır Elazığ’da bizlerle birlikte çok güzel işler yaptınız. Ayrıca muhtarlara ayrı bir değer verdiniz. Bunu bilen mesai arkadaşlarınız olarak muhtarlara sürekli destek oldunuz. 5 yıl geçti aradan, olabilir, belki bir hatamız olmuştur, yanlış bir şey yapmışsak da hakkınızı bize helal edin. Gerçekten Elazığ’a güzel şeyler yaptınız, inşallah bundan sonraki süreçte de yine Elazığ’la ilgili çalışmalar yapacağınıza ben canı gönülden inanıyorum. Hoş geldiniz diyorum” ifadelerine yer verdi.

YANILMAZ: GÜÇ VERDİNİZ, DESTEK VERDİNİZ

Kalben en huzurlu olduğum anlar muhtarlarla bir arada olduğum anlardır diyerek sözlerine başlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Benim kalben en hüzünlü olduğum anlar sizlerle böyle birlikte olduğum anlardır. Çünkü 5 yıllık süre içinde çalışma arkadaşlarımız olarak, çözüm ortağımız olarak her birinin bulunduğu mahallede hem şehri temsil eden, hem belediyeyi temsil eden, hem belediyenin oradaki çalışmalarını kontrol ve takip eden biri olarak bize güç verdiniz, destek verdiniz. Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Eğer bir ilçede, bir belde de başarılı olmak istiyorsa yöneticiler o şehrin vatandaşlar en yakın diyaloğu olan muhtarlarla birlikte çalışmalı” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: 30 İLİ GERİDE BIRAKTIK

Yapılan hizmetlerin devamının gelmesinin gerektiğini ifade eden Yanılmaz, “Yapılan hizmetlerin devamının gelmesi lazım. Eğer yapılan hizmetlerin devamı gelmezse hizmet akamete uğrarsa bu şehri daha da geriye götürür. Mesela 2014 yılında Elazığ yaşanabilir şehirler arasında 49. Sıradaydı. Biz 2014’ten 2018’in sonu olan ve 2019’un başlangıcının olduğu bu günlerde 5 yıllık süre içinde Elazığ’a çok önemli yatırımlar yaptık. Hükümetimizde Elazığ’a çok önemli yatırımlar yaptı. Elazığ’ımız 49. Sıradan 19. Sıraya yükseldi. 30 ili geride bıraktık” dedi.

YANILMAZ: ŞEHİR ONA GÖRE GELİŞECEK

Yanılmaz, “Bir yıllık bir süre içinde Türkiye’de UNESCO’ya müracaat edipte bu sonucu alan bizim dışımızda hiçbir yer yok. Biz rekor kırdık. Yoğun çalıştık. Bunun bir kısmı görünen çalışmalardır, bir kısmı görünmeyen çalışmalardır. Harput Dünya’da UNESCO’nun kalıcı miras listesine girdiğinde biz Gazi Caddesi’nde, Vali Fahribey Caddesi’nde, kapalı çarşıda, Harput’ta, Su Gözü’nde, Hicret Mahallesi’nde binlerce her gün Çin’li turist, japon Turist, Hintli, Alman, İngiliz’i orada görme imkanını elde edeceğiz. Her gün Elazığ’a gelen binlerce turist sadece kapalı çarşıdan alışveriş yapmış olsa, otellerde kalmış olsa, lokantalardan yemek yemiş olsa bu şehre önemli bir katkı sağlamış olacak. Turistler geldikçe biz kendimizi onların ihtiyaçları noktasında donatacağız. Şehir ona göre gelişecek” diye konuştu.

YANILMAZ: 2019 YILINDA İHALESİ YAPILIP DEVAM EDECEK OLAN PROJEDİR

Başkan Yanılmaz, “2019 yılında başlayıp, 2023 yılında bitmesini planladığımız, hedeflediğimiz ve her türlü alt yapı çalışmasını yaptığımız çalışmalardan biri; Elazığ’ın alt yapısıdır. Elazığ’ın içme suyu alt yapısı, kanalizasyon alt yapısı ve yağmur suyu toplama kanalları alt yapısının mutlaka bitmesi gerekiyor. Bir diğeri ise, Projesi hazır, parası hazır ihale aşamasına gelmiş olan ve Elazığ’a çok öneli katma değer katacak olan olimpik yüzme havuzu, aqua park ve akvaryum çalışmasıdır. 50 dönüm arazisi hazır, yeri hazır, projeleri bitti, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödeneği de ayrıldı. 2019 yılında ihalesi yapılıp devam edecek olan projedir” diye kaydetti.

YANILMAZ: HEMŞERİLERİMİZİN DAHA ÇOK ALIŞVERİŞ YAPTIĞI BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

Kapalıçarşı’nın sıkıntılarını unutmadığını söyleyen Yanılmaz, “Bir diğer çalışma kapalı çarşının restorasyon çalışmasıdır. Onun belki projelerini bir otelde anlatmıştım, göstermiştim. O projeler, kapalı çarşıyla şire meydanı arasında eski çarşı mahallesinin yeniden o mistik haliyle ayağa kalkıp belki 24 saat müşterilerini ağırlayacağı çok önemli bir alan olarak hizmet verecek. 2019-2024 yılları Elazığ’ın inşallah bu tip projeleriyle daha ileriye gittiği, daha zenginleştiği, daha yaşanabilir şehir haline geldiği ve bol miktarda yabancı ve yerli turistin geldiği, esnafımızın, bakkalımızın, hemşerilerimizin daha çok alışveriş yaptığı bir şehir haline gelecek” dedi.

YANILMAZ: İKİNCİ OSB’NİN ALANI HAZIRLANDI

İkinci OSB’nin Elazığ’da büyük boyutta istihdam sağlayacağını kaydeden Mücahit Yanılmaz, “İkinci OSB’nin alanı hazırlandı, alt yapı projeleri imzalandı, alt yapı çalışmaları başlandı ve bittiğinde asgari 30-35 bin evladımızın, gencimizin istihdam edebileceği bir yer olarak hizmet verecek ve yüksek teknoloji ürünü olan bir OSB olarak Elazığ’ımıza hizmet verecek inşallah. Ankara’daki görevim gereği nasıl Türkiye’deki diğer belediyelerle ilgileniyorsam; elbette Elazığ’la da ilgileneceğim, daha yakından, daha çok ilgileneceğim. 3’er aylık periyotlar halinde ilerlemeleri takip edeceğiz, kontrol edeceğiz, projeleri takip edeceğiz. Ve inşallah Elazığ’ın daha güzelleşmesi, zenginleşmesi için mücadelemiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL