Baskillier Derneği hazırladığı “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında bir araya geldi.

ASLANMİRZA: SORUNLARININ DİLE GETİRİLMESİ NOKTASINDA BU PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Baskilliler Derneği Başkanı Naim Aslanmirza, “Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Lazı, Zazası… hep birlikte biz Türkiye’yiz. Yani “Hepimiz biriz, Biz Türkiye’yiz” projesini yürütmekte. Bu projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenip Elazığ Baskilliler Derneği tarafından yürütülmektedir. 20 Aralık 2017 tarihinde başlayan projemiz tabi ilçemiz sınırları içerisinde Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’in kabri başında hem sivil toplum örgütü üyeleri, hem muhtarlarımız, hem de üyelerimizle birlikte bu projemizi başlattık. Bu projemiz milli birlik ve beraberliği kaynaştırmak, Şehit ailelerine sahip çıkmak, şehit aileleriyle birlikte kamuoyu önünde gazilerimize, terör mağdurlarımıza ve bunların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarının sağlanmasına, bunların sorunlarının dile getirilmesi noktasında bu projeyi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

ASLANMİRZA: ÖNDER ÇİFTÇİLER BÖLGEMİZDE YETİŞMİŞTİR

Baskil’in artık bir marka olduğunu söyleyen Aslanmirza, “Artık Baskil bir marka. Baskilliler bir marka. Baskil Seza Çimentosu bir marka. Baskil kayısıları bir marka. Baskil insanı bir marka. Bugün ulusal ve uluslararası yapmış olduğumuz plan ve projelerde kırsal kesimlerden kentlere göçün önlenmesi, yerinde istihdamın sağlanması projeleriyle çiftçiler ordusunun oluşturulması, ziraat odası ile birlikte yapmış olduğumuz plan ve projeler örnek olmuş, önder çiftçiler bölgemizde yetişmiştir” şeklinde konuştu.

ASLANMİRZA: HİZMETLERİN SUNULMASI GEREKTİĞİNİ DEFALARCA DİLE GETİRDİK

Başkan Naim Aslanmirza, “Sayın Vekiller, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyelerine, Adalet Bakanına ve Sayın Valimize sesleniyorum; bu işin derhal düzeltilmesi bu haksızlığın giderilmesi lazımdır. Yani Baskil’de adliye binamızın, adliye lojmanlarıyla birlikte adliye sarayının tekrar yapılmasını, vatandaşlarımıza tekrar adli hizmetlerin sunulması gerektiğini defalarca dile getirdik” dedi.

TURUS: HEPSİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM

MHP Baskil Belediye Başkan Adayı Tuncay Turus ise, “Baskil’de elzem olan bir şey var. Artık değişim şart. Bu işer vakıf olanların, bu işi gönülle Allah rızası için yapacakları dürüst bir belediyeciliğin zamanı gelmiştir. Sizlerde her biriniz buna şahitsiniz. Gördüğünüz üzere bir adliyemizin halen olmaması bu başkanımın dile getirdiği bir sorun ama bildiğiniz üzere yüzlerce sorunlar mücadele ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle Rabbimin’de bize bu görevi tebliğiyle inşallah sizin oylarınızla da belediye başkanı olduğumuzda bu sorunları birlikte istişare ederek sizlerin görüşlerinizi alarak, kanaat önderlerinin görüşlerini akarak hepsini çözüme kavuşturacağımıza inancımız tam” dedi.

AKSOY: KÖYLER BOŞALIYOR

Eğitimci Ali Aksoy da, “Birincisi vatandaşlar çocuklarını okutmak için şehirlere göç ediyorlar. Taşımalı eğitim sistemi pek başarılı olmadı. Herkes çocuğunun günde 4-5- kilometre yol yürüyerek okula gidip gelmesini uygun bulmadığı için Malatya Elazığ gibi yakın illere gidip yerleşiyor. Bunun için köyler boşalıyor” diye konuştu.

GÜRGÖZ: PROJEMİZİN DİĞER HEDEFİ DE ODUR

Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gürgöz, “Projemizin ikinci amacı da terörden mağdur olan kişilerin bu konuda köylerden, ilçelere, kentlere göç oldu. En fazla da bizim ilimize göç geldi. O göç gelen insanlar ne isitoyor? Ne yapmak gerekir? Nedir onları tespit edip onları ilgili yerlere bildirebilmek ve aynı zamanda isminden de anlaşılacağı gibi “hepimiz biriz, Biz Türkiye’yiz” yani bir bütünleşmeyi sağlamak. Tabi devletin güvenlik görevlileri terörle ilgili gerekli mücadelelerini yapıyorlar. Ama onun dışında bizimde gerek kültürel, gerek inanç yönündeki farklılıklarımızı bir ayrışma sebebi değil de zenginlik olarak dile getirip bundan faydalanıp daha zenginleşmedir. Projemizin diğer hedefi de odur. Birleşme ve zenginleşme. Buy birleşmeden dolayı da farklılıkları zenginleştirmektir. Kürdü, Alevisi, Türkü, Çerkezi… bunların gelenekleri, adetleri, neleri varsa onları da tespit edebilip birbirleriyle iletişimlerini sağlayarak bir zenginleşme oluşturmak ve birleşme oluşturmak. Kısacası buna şerbet de diyebiliriz” diye ifade etti.

ÖNER: SLOGAN BİLE OLARAK ASILMASINDA YARAR VAR

Dernek Başkan Vekili Kemal Öner, “Şu günlerde ben diyorum ki buna çok çok ihtiyaç var. Bunu hazılayan ve İçişleri Bakanlığı tarafından kabul gören bu projenin şu günlerde Sayın Başkanıma da sordum, Elazığ’ın haricinde 13 ilde de bu proje hakkında televizyonlarda böyle bir şeyin yapılması lazım. “hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” bu projenin ben diyorum ki birçok toplantı yerlerine slogan bile olarak asılmasında yarar var” diye kaydetti.

HABER: SITKI TAŞEL