Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk Birevim Elazığspor-Kardemir Karabük karşılaşmasında futbolcu Ömer Yıldız’ın taraftarlar ile yaşadığı tartışma ile ilgili açıklamada bulundu.

Futbolculuk mesleğini icra eden herkesin tepkileri doğal karşılaması gerektiğini ifade eden Başkan Öztürk, Ömer Yıldız’ın moral ve motivasyonunu toparlama sürecine kadar kendisi tarafından kadro dışı bırakıldığını ifade etti.

ÖZTÜRK: MORAL VE MOTİVASYONUNU TOPARLAMASI ADINA ÖMER YILDIZ’I KADRO DIŞI BIRAKMIŞ BULUNMAKTAYIM

Başkan Öztürk; “Karabükspor ile oynadığımız karşılaşmada şansız bir mağlubiyet aldık. Müsabakanın ilk yarısında mağlup duruma düştükten sonra taraftarlarımız Ömer Yıldız’a tepki gösterdi. Futbolcumuz Ömer Yıldız’ın ise taraftarlarımızla diyaloga girmesi sonucu maalesef ortam biraz gerildi. Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki, bu mesleği icra ediyorsanız tepkileri doğal karşılayacaksınız. Bugün Süper ligde en iyi takımların yöneticileri, teknik direktörleri ve futbolcuları bile taraftarlar tarafından pres, baskı, müdahale ve argo sözlere maruz kalıyorlar. Çünkü bu işin doğasında tepki de var.  Futbolcumuz Ömer Yıldız, üzerinde taşıdığı şanlı Elazığspor formasının ağırlığını bilerek hareket etmelidir. Futbolcumuzun taraftarlarımızla yaşadığı olay asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Eleştiriye ve tepkiye tahammül etmeyen bir futbolcu maalesef hiç bir kusurunu düzeltemez. Futbolcu tepkiye tahammül etmekle yükümlüdür. Ömer Yıldız’ın Karabükspor maçında  taraftarlarımızla yaşadığı diyalog maç esnasında teknik heyet ve futbolcularımızın da moral ve motivasyonunu  bozmuştur. Bu üzücü olayın yankıları maç sonrasında sosyal medya da devam etmiştir.  Elazığspor Kulüp Başkanı olarak, moral ve motivasyonunu toparlaması adına Ömer Yıldız’ı kadro dışı bırakmış bulunmaktayım” dedi.

ÖZTÜRK: FUTBOLCUMUZUN GÖSTERDİĞİ TEPKİLER ASLA ART NİYETLİ DEĞİLDİR

Ömer Yıldız’ın moral ve motivasyonunu toparlayarak yeniden Elazığspor’a hizmet edeceğini sözlerine ekleyen Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Ömer Yıldız 2014 yılında 19 yaşında iken benim Başkanlığım döneminde profesyonel oldu. Onu çok iyi tanıyan bir kulüp başkanı olarak şunu belirtmek isterim ki; futbolcumuzun gösterdiği tepkiler asla art niyetli değildir. Ömer Yıldız’ın özellikle geçtiğimiz sezon yaşadığı trafik kazasından dolayı biraz hassas olduğunu biliyorum. Genç futbolcumuz daha önce hem Elazığspor’umuza hem de formasını giydiği diğer takımlara önemli katkılar sunmuştur. Değerli oyuncumuz Ömer Yıldız,  inşallah moral ve motivasyonunu toparlayarak Elazığspor’umuza tekrar hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: TARAFTARLARIMIZIN BİRAZ SABIRLI VE SAKİN DAVRANMALARI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Taraftarlara da seslenen Başkan Selçuk Öztürk, “İnsanları kırmak ve kaybetmek en kolayıdır. Taraftarlarımızın biraz sabırlı ve sakin davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Transfer edilen futbolcularımıza nasıl destek olunuyorsa öz kaynağımızdan yetişen kendi gençlerimize de destek olarak moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalıdırlar” dedi.