Adliye ve Mesire Üstü ile Teknokent altındaki 222 bin metrekarelik ormanlık alanla ilgili ELSAD Başkanı Avukat Murat Erdoğan açıklama yaptı.

Elazığ Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Avukat Murat Erdoğan, “Bulunduğumuz yer Elazığ’ın terası sayılabilecek bir alan, Elazığ’ı yukarıdan görüyor ve havası temiz ağaçlar büyükçe yetişmiş ve burası orman vasfında. Bizim öğrendiğimize göre bir kısım resmi kurumların talepleri var. Bu hususla ilgili olarak Elazığ halkını bilgilendirmek istedik. Çünkü Elazığ halkının böyle bir yere ihtiyacı var” ifadelerini kullandı ve bizimde aşağı kısımda resmini vermiş olduğumuz alanın TOKİ tarafından konut yapılmak için istenildiğini belirtti.

Söz Konusu Olan Alan;

Aynı zamanda bu bölge ile ilgili olarak MEB’in de bir talebi olduğunu bildiren Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı da bu alanı okul yapmak için istiyor. Ancak TOKİ’nin buraya yapacağı binalar burayı betonlaştırmaktan başka bir işe yaramayacak. Elazığ’ın zaten orman alanları çok az bu alanda çok seçkin ve çok nadide bir alan dolayısıyla bu alanın bu halde korunması Elazığ’ın doğal yaşam alanını zenginleştirecektir. Bu alanın elden gitmesi ise büyük bir kayıp olacaktır. Yine bakacak olursak Milli Eğitim Müdürlüğünün de okul yapabileceği çok alan var. Güney çevre yolunun altında kendilerine tahsis edilmiş 250 dönüm alan bulunuyor. Orada istediği kadar okul ve eğitim kampüsü yapabilir ama Elazığ’ın bu ormanlık alana yeşil alana ihtiyacı var” dedi. Cümlelerine böyle bir alanın Elazığ’a çok ihtiyacı var diyerek devam eden Erdoğan diğer şehirlerden örnekler vererek bu alanın önemi vurguladı ve alanın Mesire Alanı çalışmalarına eklenerek halkın hizmetine sunulması talebinde bulundu.