Ak Parti Elazığ Milletvekili ve Teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Metin Bulut,Elazığ’da faaliyet gösteren birlik ve  meslek oda başkanları ile bir araya geldi.

“10 TANE PİLOT İLDEN BİR TANESİ ELAZIĞ”

Elazığ’da son dönemde yaşanan gelişmeler arasında ikinci İŞGEM,6. Bölge teşviklerinden Elazığ’ın faydalanacağını anımsatan Metin Bulut,2. OSB, Küçük Sanayi Sitesi’nin şehir dışına alınması çalışmalarının da devam ettiğini söyleyerek “ Elazığ bu gün geçen hafta yayınlanan resmi gazete ile birlikte sadece organize sanayi bölgelerinde değil. Elazığ da nerede olursa olsun 5 milyon tl’nin yatırım yapan herkes faydalanacak. Onun için dışında yine Elazığ da 2. Sanayi bölgenin yapılması ki geçmişte yeni bir sanayi bölgenin yapılması 10 – 15 yıl arasında yapılıyordu. Değil yeni sanayi bölgesinin yapılması 1. Organize sanayi bölgesinde 2. Kısmın 3. Kısmın açılması bile iki üç yılı alıyordu. Ancak bu gün 6 ay gibi bir zaman dilimi içeresinde Elazığ’da ikinci sanayi bölgesi başlamış durumda. Türkiye de sadece 7 tane ilde organize sanayi bölgesi yapıldı. Bu 7 ilden biri de Elazığ Organize Sanayi bölgesi. Onun dışında küçük sanayi sitemizin daha modern bir sanayi konuma kavuşması için şehir dışına çıkartılması taşınması ile alakalı Türkiye de ki 10 tane pilot ilden bir tanesi yine Elazığ oldu. Elazığ’da ki Küçük Sanayi Sitesinin taşına bilmesi ile alakalı da bir gelişme oldu. İnşallah Elazığ Küçük Sanayi Sitesi de başka bir alana taşınacak. Bunun ile akalı 10 tane pilot ilden bir tanesi Elazığ” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’IN DOĞUSUNA DOĞRU BİR ALAN DA ONU DA AÇACAĞIZ”

Elazığ’ın tarım ve hayvancılık bakımından yüksek potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Metin Bulut, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi ile Baskil’de plastik Organize Bölgesi’nin kurulması çalışmaları hakkında da bilgi vererek “ Tarıma dayalı ihtisas sanayi bölgesini de inşallah yine Elazığ’ın doğusuna doğru bir alan da onu da açacağız. Onun dışında yine Baskil bölgemizde bir plastik organize sanayi bölgesinin açılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçen hafta içeresinde yine sanayi genel müdürümüz ile konuştuk. Bakanımıza iletilmek üzere dosyayı hazırladık. Onu da sayın bakanımız ile istişare ettikten sonra olgunlaştıracağız” şeklinde aktardı.

        

“ESNAFIMIZ VE SANAYİCİMİZ NE KADAR ÇOK KAZANIRSA ŞEHİRDE AYNI ŞEKİLDE AYNI DOĞRULTU DA KAZANIR”

Elazığ’ın kalkınabilmesi ve büyümesi için sanayici ve esnafların önlerini açmak istediklerini ifade eden Metin Bulut, şehirlerin sadece kamu kaynakları ile büyümesinin mümkün olmadığını da belirterek “ Bir ilde eğer esnaf sanayici kazanamıyorsa o ilin sadece kamu hizmetleri ile gelişmesi büyümesi belli bir noktaya gelmesi mümkün değil. Biz sanayicimizin önünü esnafımızın önünü ne kadar açabilirsek esnafımız ve sanayicimiz ne kadar çok kazanırsa şehirde aynı şekilde aynı doğrultu da kazanır diyoruz” dedi.

Öte yandan Metin Bulut, Afrin operasyonu ile ilgili Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı açıklamayı da eleştirerek; esnaf ve sanatkârlara milli ve yerli duruşlarından dolayı teşekkür etti.