Elazığ’da 14-31 Aralık tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenmesi planlanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken fuarla ilgili bir açıklama da Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top’tan geldi.

Fuarla ilgili konunun Televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından hazırlanan “Gündem” programın gündeme geldiğini anımsatan Cebrail Top, şehir yöneticilerinin düzenlenecek fuarla ilgili bilgisi olmadığını yineledi.

Top, “Eğer, bu etkinlik yapılırsa, ben kendimi burada yakacağım” dedi.

TOP: BU ETKİNLİK YAPILIRSA BEN KENDİMİ YAKACAĞIM

Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, “Bildiğiniz gibi geçenlerde Zeki Akbıyık’ımızın Kanal Fırat Televizyonunda yayımlanan “Gündem” programında gündeme gelen ilimizde yapılacak olan yöresel fuarla ilgili bir soru gelmişti. O soruda usta gazeteci Sayın Nafiz Koca’mızın bakkallar odası başkanının bu fuardan bilgisi yoksa ne iş yapıyor diye. Bizde bunu gündemimize aldık. Evet, benim bu konuda bilgim yoktu. Araştırmalarımız neticesinde Sayın Valimizle, sayın belediye başkanımızla Sayın Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızla yani ilimizin tüm yetkililer ile görüştük. Hiçbirisi bilisinin olmamasını söyledi. Bizim yapılacak bu etkinliklere ihtiyacımız yok. Kaldı ki bu pandemi sürecinde tüm işletmelerimiz kapanırken camilere daha doğrusu cenazelerimize gidemezken burada bu etkinliğin yapılmasını kınıyorum. Bu saatten sonra burada bu etkinlik yapılırsa ben kendimi yakacağımı söylüyorum. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunu tüm Elâzığ halkı bilsin, amirlerimiz, vekillerimizde bilsin. Bu konu üzerindeyiz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız var. Buna müsaade etmeyeceğiz. Elbette benim bilgim yoktu. Bugün valimizin bilmediğini, milletvekillerimizin bilmediğini, emniyet müdürümüzün bilmediğini, STK’larımızın bilmediğini benimde bilme şansım yoktu” dedi.