CHP İl Teşkilatı İl Başkanı Zeki Kaplan ve Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil ile birlikte geçen ay Yazıkonak Beldesi Fatih Mahallesi Neşe Sokakta öldürülen 3 çocuk annesi Kebire Atanmaz olayı ile kadın cinayetlerini protesto etti.

KAPLAN: CAYDIRICI AĞIR YASALARIN ÇIKARILMASI HUSUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMALARINI YAPMAKTADIRLAR

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Kadın cinayetlerinin bir an önce son bulması için Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer sivil toplum kuruluşları etkin bir şekilde çalışmalarını yürütmektedirler. Cumhuriyet Hak Partisi’nin parti grubu, meclis grubu önümüzdeki günlerde zaten diğer siyasi partilerle de görüşmeler yaparak kadın ve çocuk inayetlerinin bir an önce son bulmasını, çocuk istismarının son bulması için etkin, caydırıcı ağır yasaların çıkarılması hususunda gerekli çalışmalarını yapmaktadırlar. Bizim amacımız burada birilerinden öc almak değil. Barışın, sevginin, kardeşliğin egemen olduğu herkesin huzur ve mutluluk içerisinde, güven içerisinde yaşayabileceği bir ülke olmasını, bir il olmasını, bir belde olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEKİL: BU EVLATLARI BU ŞEKİLDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil, “Bir daha bir kadının öldürüldüğünü görmek istemiyorum. Evlatların acı çekmesini istemiyorum. Kadın cinayetlerine son verilsin istiyorum. Yetmez ki artık? İyi halden ihraç edlmesini istemiyorum. İyi hal cezasını almalarını istemiyorum. Lütfen artık bunu durdurun. Lütfen. Artık biz kadın olarak bu evlatları bu şekilde görmek istemiyoruz. Bir anne olarak yüreğimiz acıyor” şeklinde konuştu.

Kebire Yılmaz’ın ailesi de bir an önce adaletin yerini bulmasını istediler.

HABER: SITKI TAŞEL