Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile DAP Çiftçi Eğitim Merkezi ortaklığında çiftçilere yönelik "Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Beslenmesi" konulu eğitim semineri ile sertifika töreni düzenlendi.

Fırat Üniversitesi DAP Çiftçi Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreni programına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı.

TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, çiftçi eğitim merkezinde 2016-2017 yılları arasında yaklaşık 30’a yakın program yaptıklarını belirterek, bu programlara Elazığ, Tunceli, Muş ve Bingöl illerinden çiftçi ve yetiştiricilerin katıldığını söyledi.

“KURSİYERLERE DAHA ÇOK EK BİLGİLER VERİLDİ”

“Bugün çok önemli olan ticaret borsasının Avrupa projesi olan istihdam ve girişimcilik projesinde yaklaşık 50’ye yakın kursiyerimizi süt hayvancılığı, beslenmesi konusunda üniversitemizin Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri çok değerli bilgiler verdiler. En önemli olan konulardan biri de hayvan ırklarının seçimi ve seleksiyonuydu. En fazla süt veren ırklar, yerli ırklar ve kültür ırkların karşılaştırılmasını da yaptık. Kursiyerlere bu konuda burada daha çok ek bilgiler verildi.”

“NE ZAMAN ELAZIĞ LEHİNE PROJEMİZ OLMUŞSA, HOCAM HER ZAMAN HAZIR OLMUŞTUR”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’nün verdiği desteklere dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sayın rektörümüze teşekkür ederiz. Bizim ne zaman Elazığ lehine projemiz olmuşsa, üniversitemizle işbirliğinde sayın hocam her zaman hazır olmuştur, bizi kabul etmiştir. Bugün de yerlerini bize açtılar. Kursiyerlerimiz birebir hayvan beslemede, hayvan sağmada, hayvan ırkından birebir bilgi sahibi olmuşlar. Bundan dolay hocama çok teşekkür ederim. İnşallah bu çalışmalarımız, birlik beraberliğimiz her zaman devam edecektir. Üyelerimize, kursiyerlerimize, size inşallah hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

“HEM SÜT HEM ET YETİŞTİRİCİLİĞİ HEM DE GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLUYORSUNUZ”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da, Çiftçi Eğitim Merkezinde verilen eğitimlerin önemine vurgu yaparak, “Bu tür etkinlikler şu açıdan önemli. Teorik ile pratiğin bir araya gelmesi açısından önemli. Gelecekle ilgili özellikle bu işi profesyonel anlamda yapan çiftçilerimizin günün şartlarına göre değişen bilgileri güncel olarak hocalarımızdan alarak, bunu uygulama sahasında uygulamanız, uygulamanın sonucunda da daha verimli hem süt hem et yetiştiriciliği konusunda, girişimcilik konusunda bilgi sahibi olmuş bulunuyorsunuz. Bundan sonraki dönemlerde de bu tür programlarımız olacak. Bu vesile ile tekrar bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından "Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Beslenmesi” eğitimine katılan çiftçilere sertifikaları verildi.