31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde çalışmalarını yoğunlaştıran MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Mustafa Paşa Mahallesi’nde kahvehane toplantısında vatandaşlarla buluştu.

Bilal Çoban Mustafa Paşa Mahallesi’nde kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

ÇOBAN: HER BİRİNİZİN ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİ GARANTİ ALTINA ALINACAK

Mustafa Paşa Mahalle sakinlerine seslenen MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Bundan sonra belediyeler iki tane şeyi yapamayacaklar; bir adam asamayacaklar, iki para basamayacaklar. Onun haricinde her alanda olmak zorundalar, üretecekler, çalışacaklar, ticareti canlandıracaklar. Ticaret erbabını cesaretlendirecekler, ortaklık kültürü kuracaklar, ortak olacaklar, ön açacaklar, pazarlama metodunu geliştirecekler, üretilen malzemeyi pazarlayıp vatandaşın cebine ekonomik anlamda katkı koyacaklar. Ekonomik bağımsızlık olmadan ne bağımsız kalabiliriz, ne de hiçbiriniz bağımsız olamayacaksınız. Hepinizin cebinde paranız olacak, her birinizin çocuklarınızın geleceği garanti altına alınacak. Nasıl olacak? Günümüzde bu mümkün mü? Temizlikçi olabilecek olan var mı içinizde güvenlikçiye müracaat edipte ben güvenlikçiyim benim işe alın diyebileceğiniz mekanizma kalmadı artık. Bundan sonra sırası ve dönemi belediyelerde. Onun için benim bütün hazırlığım bu yöndedir. Size ara ara mesaj atıyoruz, bunu konuşun tartışın istiyorum. Beyin olarak hazırlık yapın. Allah nasip ederse bizim belediyecilik anlayışımız bizim doğumuzdaki 10 milyon kişinin ruhunu, batımızdaki 70 milyon kişiye model olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif etmişlerdir, bir yıl sonra gelecekler, bir yıl sonra geldiklerinde Elazığ Belediyesine bizim umutlandığımız model belediye kanununda değişiklik yapılarak görev olarak bundan sonra belediyelere misyon diyecek. Artık belediyeler böyle çalışmak zorunda kalacak” dedi.

Bilal Çoban’ın bir başka mahalle ziyareti Ulukent oldu. Çoban, kahvehane toplantısında vatandaşlara seslendi.

ÇOBAN: EKONOMİYİ AYAĞA KALDIRAMADAN VALLAHİ HİÇ BİRİNİZ AYAĞA KALKAMAYACAKSINIZ

Prof. Dr. Bilal Çoban, “Geçen sene 18 tane şeker fabrikası özeleştirilmişti, unun bir tanesini bir liraya satmışlardı. Bizde talibiz burayı istiyoruz. Hem bundan sonraki şeker üretiminin arttırılması, hem de onun yan ürünleri olan şekere bağlı marmelatından, reçelinden bu tür işlerde kullanmak üzere şeker fabrikasına talip olduk. Ama üreteceğiniz 400 çeşit ürün yok maalesef. Onun için dedim ben Tunceli’nin dutunu getiririz, Bingöl’ün balını getiririz, Van’ın balını getiririz, bölgeye hakim olabiliriz. Yani bizim o kayısı entegre tesisi bir gün eğer Malatya’nın kayısısını getirir, bizde işletirse biz u işi kurtarırız. Yoksa kurtaramayız. Yoksa biz burada ayağa kalkamayız ticari olarak. Yani ekonomiyi ayağa kaldıramadan vallahi hiç biriniz ayağa kalkamayacaksınız” diye konuştu.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr Bilal Çoban’ın bir başka durağı Alış veriş merkezi oldu.

Öte yandan MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban Karaçor Bölgesi’nde yer alan köy sakinleri ile bir araya geldi.

ÇOBAN: KARADENİZ LİMANINA İNDİRECEK DURUMDAYIZ

Karaçor Bölgesi’nde ikamet eden vatandaşlara seslenen Bilal Çoban, “Biz Çukurova gibi bu bölgenin sebze deposuyuz aslında. Yapılırsa, istenirse bir sebze deposu gibi bütün Doğu Anadolu’ya ve Allah nasip ettiğinde Pertek’e köprü yapıldığı taktirde bütün Karadeniz’e yetecek sebzeyi buradan üretebiliriz. Üretken belediyeciliğimizin altında kayıtsız şartsız bu bölgeye bir hakimiyette var. Tabi 180 kilometrelik bir yoldan bahsediyoruz. Sebzenin yüklenip 90 kilometre götürülüp bir daha geri gelmesi, yenilmesi, içilmesi, araba parası, mazot parası… Dolayısıyla buradaki sebzenin maliyetini arttırmakta. Burada sebzecilikle uğraşanlar gidiş geliş masrafları üst üste konulduğunda bir müddet sonra kurtarmayıp tarlalarında çok biberlerini sürdüğünü görmüşüzdür. Onun için buraya bir köprü yapılması konusunda da benim stratejik anlamda 510 metrelik köprünün ivedilikle hayata geçirilmesi noktasında bu stratejik önem arz ediyor, öyle görüyoruz. Yani sizin buradan 510 metrelik köprünün yapılması, öbür tarafta Pertek köprüsünün yapılmasıyla birlikte burada sebzeyi yükleyip 6 buçuk-7 saat sonra Karadeniz limanına indirecek durumdayız. Eğer bu aksı stratejik anlamda oluşturabilirsek tabi buna biz Pertek’e köprü yapılsın derken 2 bin kişiye ne gerek var? biz bir feribot daha atalım, bir feribotla daha çözeriz demeleri tabi stratejiyi anlamamalarından kaynaklanmaktadır. Orada feribot, 2 bin kişi önemli değil. Biz yeni bir pazara, Karadeniz pazarına inişimiz, Karadeniz limanından Rusya’da Odesa limanına geçişimiz anlamına gelir” dedi.

Prof. Dr. Bilal Çoban, Doğukent Mahallesi’nde hizmet veren şoför esnafı ile de bir araya gelerek, hem sorunları dinledi, hem çözüm önerilerinin neler olduğunu anlattı.

ÇOBAN: İNŞALLAH BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ HEP BERABER DOĞRU BİÇİMDE ATLATIRIZ

Başkan Adayı Çoban, “Sonuçları itibariyle burada minibüs esnafının burada sadece bir para kazanan bir mekanizma görmüyor, minibüs esnafını bir misyoner gibi görüyoruz. Sizin bir misyonunu var, hastaları oradan buraya taşımak ya da buradan oraya götürmek gibi. Yani şehrin yükünü taşımaya başladınız. Bu şehrin yükünü taşırken de Elazığ Belediyesi sizin yanınızda olacak. Bunu burada biraz taahhüt etmek, biraz da burada dillendirmek, bilginize sunmak için geldim. Muhatabımız kayıtsız şartsız bundan sonraki süreçlerde buradaki temsilcilik ve odanız olacaktır. Bizim kafa yapımız bu yöndedir. Sivil toplum örgütlerinin birlikte yaşama kültürüne inanan, devletle illet arasındaki dengesini bilen insanlarız. İnşallah bundan sonraki süreci hep beraber doğru biçimde atlatırız” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL