Elazığ MHP Belediye Başkan Aday Adayı ve Hazarsam Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, yeni dönemde Elazığ Belediyesinin modern belediyecilik anlayışı ile rutin belediye hizmetleri yanında asıl hedefin ildeki işsizliği ortadan kaldırarak “Üretken Şehir” anlayışı ile 2023 yılına kadar Elazığ’da kişi başına milli geliri Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak olduğunu açıkladı.

“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ MÜŞTERİLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Çoban Değerlendirmesinde, “Bizim belediyecilik yönetimindeki anlayışımız rutin belediye hizmetlerini yürütürken aynı zamanda ilin bu önemli kurumunun şehrin kültürel, sosyal ve ekonomik yönden de kalkınma ve gelişmesine öncülük ederek ilimizi modern bir kent haline getirmektir. Çocuklarımıza emanet olarak bırakacağımız bu kadim şehri tarihten gelen ve onur duyduğumuz misyonuna yakışır şekilde yöneterek, Elazığ’ı bulunduğu bölgede en zengin şehir yapmak istiyoruz. Bunun için çok güçlü bir ekiple gece gündüz demeden yoğun bir gayretle 9 yıldan beri kesintisiz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı halkımızın ve ilimizin geleceğine adarken önceliğimiz halkımızın zenginleşmesi, işsizliğin ortadan kaldırılması ve 2023 yılında İlimizin ülkemizde örnek kent olarak gösterilerek her alandaki kalkınma hamlelerinin örnek alınmasıdır. İlimizde özel sektöre öncülük ederek bu kalkınma hamlesini başlatacağız. Özellikle kadınların yerinde istihdamı noktasında ‘her ev bir işletme’ mantığı ile el emeği göz nuru ürünleri ile yöresel tüm ürünlerimiz doğru ambalajlama ve sunum ile on-line sistem üzerinden dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine ulaştıracağız.

“UYUMLU BİR KORO OLUŞTURMANIN ALTYAPISINI KURACAĞIZ”

Çalışmak isteyen herkese biz kendisinin yapabileceği bir iş ortamını oluşturmak istiyoruz. 2023 yılında ilimizde kişi başına milli geliri Türkiye ortalamasının üzerine taşımak gibi büyük bir hedef kendimize belirledik. Bu hedefe ulaşma noktasında ilimizin yeteri kadar kaynağı olduğu gibi, tarihi birikimi, doğal kaynakları, turizm potansiyeli ve değerleri mevcuttur. Biz Elazığ Belediyesi olarak tüm bu enstrümanları bir araya getirerek uyumlu bir koro oluşturmanın altyapısını kuracağız.

“31 MART 2019’A HAZIRLANIYORUZ”

Elazığ’ın ve halkımızın içinde bulunduğu bu durumun kader olmadığını 2019 yerel seçimlerinden sonra göstereceğiz. 25 binin üzerindeki mutsuz esnafımızın yüzünün gülmesi, akşam evine huzur içinde gitmesi ve sabah namazıyla birlikte büyük bir şevkle işyerini açması ve müşterilerini beklemesi bizim kurgulayacağımız yeni yönetim modeliyle mümkündür. 9 yıllık saha çalışmamız ve hazırladığımız projelerimizin öz güveni ile Elazığ’ı geleceğe taşımanın öz güveni ile 31 Mart 2019’a hazırlanıyoruz.

“ELAZIĞ ÜLKEMİZDE ROL MODEL OLACAKTIR”

23 ayrı kategoride 340 proje ile ilimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma ve modern bir kent kimliğine bürünmesi noktasında çalışmalarımızı tamamladık. Elazığ her alanda üretken bir şehir olacak.  Üzerinde konusunda uzman bir kadro ile çalıştığımız projelerimizden İstihdam ve Ekonomi odaklı proje sayımız 36’dır.  Bu projelerimiz ilimizi bulunduğu bölgede; üretim, istihdam, ihracat ve ticaretin merkezi konumuna getirecek ve Elazığ ülkemizde rol model olacaktır. ‘Üretken Şehir Elazığ’ modelimizde dünyada değişen ticaret trendleri nedeniyle artık iş yapamaz duruma gelen bakkal ve küçük çaplı üreticiler artık Belediye iştiraklerinin tedarikçisi konumunda rahat bir nefes alacaklardır” dedi.

Prof.Dr. Çoban 2019 yılından sonra 4 yıl içerisinde İstihdam ve Ekonomi odaklı 36 projeyi hayata geçirerek yılda 5 bin istihdam sağlamayı önlerine hedef olarak koyduklarını belirtti.