Geçtiğimiz günlerde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

Bu kapsamda HAZARSAM başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“İLİMİZİN GERÇEKTEN GÜÇLÜ BİR LOBİYE İHTİYACI VAR”

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret eden HAZARSAM Başkanı Çoban, Elazığ’ın güçlü bir lobiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz hafta son derece mutlu olduğumuz ICC Yönetim Kurulu Üyeliği ile ilgili haber sonrası bugün burada sizleri kutlamak için bulunuyorum. İlimizin gerçekten güçlü bir lobiye ihtiyacı var. Uluslararası bir örgüt olan ICC Yönetim Kurulu Üyeliği Elazığ için çok önemli bir kazanım olmuştur. Ben Asilhan Başkanımızın Milletlerarası Ticaret Odası çatısı altında Elazığ’ın yeni yatırımlar kazanması açısından yakalanan bu çok önemli fırsatı ilimiz lehine sonuna kadar kullanacağından ve ilimizin en etkili şekilde tanıtımını yapacağından eminim. Sayın Arslan, gerek donanım gerekse iş dünyasının içinden gelen biri olarak TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun çok isabetli bir teklifi ile bu önemli göreve getirilmiştir. Kendisine başarılar diliyor, HAZARSAM olarak yaklaşık 10 yıldan beri bu şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkanıma ve gelişmesi noktasında yaptığı çalışmaları istifadelerine sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye kaydetti.

“İLİMİZİN ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAYACAKTIR”

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Başkan Arslan’da Elazığ için yeni bir dönem başladığını ifade ederek, “Öncelikle nazik ziyaretiniz ve değerlendirmelerinizi için teşekkür ediyorum. Temmuz ayı içerisinde ilimizdeki ekonomiyle ilgili STK ve kuruluşların katılımı ile geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Bu toplantıda STK’ların güçlü bir yapı altında birlikte hareket etmeleri ve ilimizin sorun ve problemlerini çözme noktasında güçlerini ve birikimlerini birleştirmelerinin çok önemli bir değer olduğunu ifade ettik. İnanıyoruz ki, bu bakış açısı ile ilimizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Temsil ettiğimiz kurumlar ve aldığımız görevlerde biz hep arkamızda bu gücü hissederek hareket edeceğiz. Ben bu ziyaretiniz vesilesiyle sizlere ve gerek sosyal medya üzerinden gerekse bizatihi arayarak tebrik eden tüm hemşerilerimize ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte bu kadim şehir için elbirliği ile çok güzel işleri başaracağız” ifadelerinde bulundu.