Çocukların, teknoloji bağımlısı olmalarını önlemek ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla Keban Atatürk İlkokulu Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerin gözüyle ilçenin tanıtımı için yarışma düzenledi.

Düzenlenen yarışmada 721 fotoğraf arasından seçilen 45 fotoğraf Park 23’te “Çocuk Gözüyle Şehr-i Keban” sergisi ile görücüye çıktı.

Fotoğraf sergisi Keban Kaymakamı Ersin Tepeli ve Eğitim Bir Sen Başkanı İbrahim Bahşi’nin katılımıyla açıldı.

“İNSANLAR KEBAN’I ÇOCUK GÖZÜYLE GÖRSÜNLER BİRDE”

Keban Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Mümine Güner İlhan, “Çocuklarımızda şöyle bir farkındalık oluşturmak istedik, biliyorsunuz ki teknoloji çok yayıldı. Bütün çocukların elinde tablet var, telefon var oyun oynuyorlar sürekli. Biz bunu değiştirmek istedik ve çocuklardan şöyle bir isteğimiz oldu, bizlere fotoğraf çekin getirin telefonlarınızla, tabletlerinizle. Yarışma yapacağız sizin aranızda. İlkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı yarışmamıza. 721 fotoğraf katıldı. 1., 2., 3., öğrencilerimize altın ödülümüz oldu. Şimdi devamı olarak bu fotoğraflarımızdan sergi yapalım dedik. İnsanlar Keban’ı çocuk gözüyle görsünler birde. Sergimizde bir tek çocuk fotoğrafları yok”dedi.

“ZAMAN ZAMAN PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILARDAN DA İSTİFADE ETTİK”

Keban İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Emül, öğrencilerin sosyalleşmesi amacıyla başlatılan yarışmayla anı zamanda Come To Elazığ çalışmasına da katkı sağlandığını belirterek, “Okulumuz, Keban Atatürk İlkokulu bu işi bir sonraki noktaya nasıl taşırız diye tekrar bir çalışma yapıp fikir verdi. Zaman zaman profesyonel fotoğrafçılardan da istifade ederek çok güzel Keban’ımızın manzaralarını, tarihi yerlerini, insanını gösteren fotoğraflar çektiler. Bunların üzerinde çalışarak seçici bir kurulla bir liste haline getirildi. Daha sonra bunların basılması ve sergilenmesi gündeme geldi. İlerleyen safhada bunları da gerçekleştirdik. Onaylarını aldık. Hem de öğrencilerimizin bir çalışması olarak düşünebiliriz” diye kaydetti.

Sergide fotoğraflarını görücüye çıkaran öğrenciler de fotoğrafa olan ilgilerden dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.