Edinilen bilgiye göre Elazığ’a bağlı Mollakendi Beldesi Doğankuş Köyü’nde nedeni henüz tespit edilemeyen yangın çıktı.

Çıkan yangından çok sayıda araç yandı. Yangından yaklaşık bin hektara yakın arazinin zarar gördüğü öğrenildi.

Yangının hemen ardından Elazığ Vali Yardımcı Mehmet Fevzi Dönmez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necip Çarıkcıoğlu, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Mollakendi belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan olay yerine giderek son durum hakkında bilgi aldılar.

Mollakendi Beldesi’nde çıkan yangına Elazığ Belediyesi’ne ait 10’a yakın itfaiye aracı müdahale etti.

Yangının çevreye de sıçramaması için itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevredeki vatandaşlar da müdahale etti.

Yangının söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan yangın esnasında Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan’ın kullandığı araçta yandı.

DÖNMEZ: ANIZ YAKMASINLAR

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, “Çok şükür can kaybımız yok ne de hayvanlarımızda zarar var. Devletimizin tüm güçleri burada. Jandarmamız, AFAD’ımız, Elazığ Belediyemizin tüm ekipleri burada, diğer belediyelerimizin ekipleri burada. Burada vatandaşımızın yanındayız. Her türlü tedbir alındı. Çok şükür şu anda yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimiz çalışmalarını devam ettiriyor. İnşallah Allah bir daha göstermez. Yangının tüp kontağından çıktığı söyleniyor. Ama yine de biz vatandaşlarımızı buradan tekrar uyarmış olalım, anız yakımı konusunda kesinlikle anız yakmasınlar. Böyle rüzgarın etkisi ile büyük yangına sebep oluyor. Tekrar vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” diye kaydetti.

ÇARIKÇIOĞLU: ANIZ YAKMASINLAR

Jandarma Alay Komutanı Necip Çarıkçıoğlu, “Allaha şükür şu anda herhangi bir yaralı yok. Herhangi bir can kaybı yok. Zaten ot yangını. Sayın valimiz söyledi özellikle anız yangınlarına anız yakmamaya çok dikkat etmemiz lazım. Kurak geçiyor. Hava sıcak. Bu anlamda bunları yapmamak lazım. Onun dışında herkes burada. Şu anda yangın sönmüş durumda. Dumandan etkilenmeler olmuş. Onun dışında Allaha şükür bir sıkıntımız yok. Devlet burada” açıklamalarını kaydetti.

DOĞAN: DEVLETİMİZ BURADA HEMEN MÜDAHALE YAPTI

Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan, “Olay muhtarımız Aydın balığın araması ile intikal etmesi. Anında müdahaleyi yaptık. Geldik beş dakika içerisinde burada olduk ama rüzgarın azizliğine uğradık. Rüzgar bir anda vurunca makam arabamıza kadar yangının içerisinde kaldı. Arabamızda kül ufak oldu. Önemli değil. Canımıza bir şey olmadı. Zayiat yok köyümüzde. Vatandaşlarımıza zayiat olmaması sevindirici bir durum. Bin hektara kadar yakın bir alan yandı. Ama sağ olsun devletimiz burada hemen müdahale yaptı. Sayın valim gereken önlemi aldı. Gereken yerleri aradı. Elâzığ Belediye Başkanımız, Elazığ İl Başkanımız, vekillerimiz Ankara’da, hepsini haberdar ettik. Hepsi bir anda devletimizi buraya seferber ettiler. Allaha binlerce kez şükürler olsun hiçbir zayiatımız yok. Biz Mollakendi Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun diyorum” dedi.

VİDEO

HABER: SITKI TAŞEL