Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Hep birlikte Türkiye olduk, bölünmedik ve parçalanmadık. Sandıkları siz patlattınız. Sizlerle beraber yapacağımız çok iş var. Bu bizim yola çıkışımızın ilk anı değil. Biz zaten yoldaydık. Bunlar hep bize patinaj yaptırdılar ama başaramadılar. Türkiye daha büyük adımlar atmak üzere Türkiye’nin önüne çıkacaklar ”dedi.

Bu kadar sürede meydanları dolduran halka teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Bu millete hizmetkâr olmaktan daha büyük mutluluk olabilir mi? Biz uygulamalarımızla konuştuk. Bazı televizyonda aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış ya bu neticeyi küçümsemeye çalışanlar atı alan Üsküdar’ı geçti. Kardeşlerim bundan sonra birlikte yapacağımız çok iş var ”diye konuştu.

Halk oylamasının birinci safhası oldu birincisi parlamento olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Engellemek istediler başaramadılar. Ak Parti ve milletvekillerinin sayesinde oldu. Sayın Yıldırım’a ve Bahçeli’ye teşekkür ederim. Şimdi sıra millettedir. Şimdi ben diyorum ki Ak partiye gönül veren kardeşlerime, Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren kardeşlerime, Büyük Birlik Partisine gönül veren kardeşlerime teşekkür ederim ”dedi.

Oy oranlarının az olmasına rağmen güneydoğuda değişim dönüşümün yaşanacağını belirten, ”Bugüne kadar dik durdunuz siz 15 Temmuzda diriliş destanı yazdınız. İstanbul’da gazilerimiz şehitlerimiz oldu ama yılmadınız. Bu yüzden farklı bir diriliş harekâtına imza attınız. Ben bu emeğinize aynı karşılığı verememenin masumiyeti içindeyim. Şunu unutmayın, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi ”diye konuştu.