Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde muharrem ayı dolayısı ile aşure ikramı yapıldı.

Program kuranı kerim tilaveti ile başladı.

DAĞ: BU AYI EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRELİM

Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Oktay Dağ, “Peygamberimiz Muharrem Ayını Allah’ın ayı olarak tanımlıyor. Ramazan orucundan sonra tutulacak en faziletli orucun bu ayda tutulan oruç olduğunu söylüyor. Sevabının da 30 misli olacağı belirtiliyor. Bugün tutulacak orucun geçen senenin günahına kefaret olacağı müjdeleniyor. Biz de Hadis-i Şeriflere göre hareket edelim. Bu ayı en güzel şekilde değerlendirelim. Farz ve nafile ibadetlerimize dikkat edelim. Oruç tutalım, her halimizle çevremize bu günlerin güzelliğini yansıtalım” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: KERBELA OLAYI ÇOK ACIKLI BİR OLAY

Kerbelaya değinen, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise, “Peygamberimizin reyhanlarım dediği torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin, Hz. Hüseyin’in şehadet yıl dönümü olarak ben algılıyorum. Gerçekten de bu olay, Kerbela olayı çok acıklı bir olay. Bu acıklı bir olay hala zihinlerimizde, hafızamızda aynı tazeliğini koruyor. Çünkü onlara çok büyük zulümler yapıldı. Orada onlara bir damla su bile verilmemek üzere çoluk, çocuk kadın demeden her türlü eziyet ve işkence yapıldı” dedi.

YANILMAZ: AYAĞIMIZI YERE SAĞLAM BASTIĞIMIZ BİR AYDIR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da, “Muharrem ayı bizim sevineceğimiz bir aydır. Çünkü ayağımızı yere sağlam bastığımız bir aydır. Muharrem ayı Hz. Ebubekir’in, Hz. Ömer’in, Hz. Osman’ın, Hz. Ali’nin peygambere nasıl sadık bir ümmet olduğunun göstergesidir. Muharrem ayı Mekke’deki malını mürkünü terk ederek eğer Peygamber bana hicret et emrini verdiyse; malım, mülküm, dünyevi bütün çıkarlarım bir kenarda kalsın diyerek; Allah’ın emrine onun Peygamberiyle birlikte yürüyen sahabenin Peygamberine göstermiş olduğu itaatin ve sadakatin gösterdiği bir olaydır” şeklinde konuştu.

SERDAR: AMACIMIZ MUHARREM AYI ŞUURUNU İNSANLARA YAŞATMAKTIR

Düzenledikleri etkinliğin amacına değinen Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Serdar, “Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul aile birliği olarak hazırlamış olduğumuz bu etkinlikteki amacımız Muharrem ayı şuurunu insanlara yaşatmaktır. Bizim amacımız sadece Muharrem’i anmak değil, anlamak. Çünkü Muharrem İslam Site Devleti’nin kuruluşuna atılan ilk adımdır. Biz Muharrem’i sadece matem ve yas günü olarak kabul etmiyoruz. Muharrem’i anlamayan toplumlar maalesef ıstırap, zulüm, işkence görür. Şu an İslam ümmetinin içinde kıvrandığı durumda Muharrem’in ruhunu anlamayışımızdan kaynaklanıyor. Biz Ehli Beyti herkesten daha çok severiz, Ehli Beyt bizim için herkesten daha önemlidir. Bu yüzden Ümmetin Muharrem ayı bilincini ve hicret bilincini geliştirmek amacıyla bu organizeyi tertipledik. Gelenlere teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından dualar edildi, aşure dağıtımı yapıldı.