15 Temmuz Darbe girişiminde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde hareketli dakikaların yaşandığı ortaya çıktı.

www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı anma videosunda Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan hareketli anlara da yer verildi.

Anma videosunun başında Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ndeki hareketli dakikalara yer verilirken ardından da Elazığlı vatandaşların dönemin İzzetpaşa Meydanı’ndaki görüntüleri yayınlandı.

ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE NELER YAŞANDI?

15 Temmuz Darbe gecesi; dönemin İl Emniyet Müdürü merhum Nihat İşlek tedavi gördüğü İstanbul’daydı. Ancak ilk andan itibaren Elazığ’daki İl Emniyet Müdür Yardımcılarına gerekli talimatları vererek, devletin ve milletin yanında yer alınması gerektiğini ifade etmişti.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ndeki üst düzey yetkililerde Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına olası bir saldırıya karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi tarafından ilk kez yayınlanan görüntülerde Emniyet Müdürlüğü binasına çıkan yolların TOMA’larla kapatıldığı ve özel hareket polislerinin emniyet müdürlüğü binasının etrafını sardığı görüldü. Hiçbir şekilde Emniyet Müdürlüğü binasına darbecilerin yaklaştırılmayacağı talimatını alan Özel Hareket Polisleri ve diğer güvenlik güçleri bina etrafında yoğun önlem aldı. Zaman zaman hareketli dakikaların yaşandığı Emniyet Müdürlüğü’nde olası bir duruma karşı önlemlerin üst düzeyde tutulduğu görüldü.

İŞTE O ANLAR...