AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, yeni yasama yılı açılışı öncesinde, seçim bölgesi Elazığ’da incelemelerine devam ediyor.

Zülfü Demirbağ, ziyaretlerini baba ocağı Palu’da sürdürdü.

Demirbağ’ın gündeminde İstanbul’da meydana gelen 5.8’lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında yapılan toplantıya katılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı.

DEMİRBAĞ: HALKIN, YERİ GELDİĞİNDE DE BUNLARA HAK ETTİĞİ DERSİ VERMESİ LAZIM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ “İmamoğlu’nun davetli olmasına rağmen bilinçli katılmayarak, davet edilmedim algısı uyandırmaya çalıştığını” ifade ederek, “Bu depremi müteakip İstanbul’da depremle ilgili yapılan toplantıda sürekli olarak Show yapan İstanbul belediye başkanı sadece genel sekreter yardımcısını gönderdi. Ve basın kendisine sorduğu zaman ‘sizi davet etmediler mi’ diye halbuki davet edilmiş, bilinçli olarak gitmedi ve medyada davet edilmemiş intibahı uyandırmaya çalıştı. Algısını yaratmaya çalıştı. Oysa davet edilmiş. Bunu inkar edemedi. Ne yaptı? Her defasında 3 defa ben dikkat ettim televizyonda peş peşe ‘sizi davet etmediler mi’ sorusuna ‘genel sekreter yardımcımız orada’ dedi. Şimdi Elazığ’da vali bey başkanlığında veya bir bakanımız geldi, içişleri bakanı mahalli idareler toplantısı yaptı. Bu mahalli idareler toplantısına Palu’nun fen işleri müdürü, belediye başkanı değil, yardımcısı da değil, vekili de değil, ‘fen işleri müdürü de katıldı.’ Bu alay etmektir. Bu onları küçümsemektir. Haşa bu onun haddi değil. Cumhurbaşkanı yardımcısı katılıyor. Bu toplantıya başkanlık ediyor. Toplantıya kendisi katılmıyor. Ama cumhurbaşkanımızın davetine de icabet ederek Show yapıyor. Şimdi bunların yapacağı bu. Hemen Kılıçdaroğlu daha dün yaptığı açıklamada ‘YPG bir terör örgütü değil’ diyor. ‘Kendi haklarını savunuyorlar, kendi savunmalarını yapıyorlar’ diyor. YPG kimdir; PKK. Ve şu anda sınır ötesi operasyonu biz kimse yapıyoruz? YPG’ye yapacağız. Yani PKK’ya yapacağız. YPG aslında PKK ama Amerika sürekli harflerle oynamak suretiyle ismini değiştirip meşru hale getirmeye çalışıyor. Dolayısıyla bu durum karşısında milletimizin bunları gayet iyi bir şekilde gözlemlemesi lazım. Görmesi lazım. Yeri geldiğinde de bunlara hak ettiği dersi vermesi lazım” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Demirbağ Palu’da ayrıca Esentepe, Kalekent Mahalleleri ile Vehbi Bilgin İlkokulu ve YİBO arasındaki bağlantı yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

DEMİRBAĞ: KISA SÜREDE HAYAL EDİLEMEYECEK İŞLER YAPILDI

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Gerçekten aşağı yukarı 10 senedir imal edilen, yolları yapılmayan, bulunduğumuz yolda geçen de açılışını yaptığımız, Vehbi Bilgin’in yaptırmış olduğu okul. Buranın yolunun da bir kısmı sadece arke yapılmıştı. O parkelerde alt yapısı sağlam olmadığı için hep çökmüş. Araçların gidiş gelişine müsait değildi. Geldikten sonra arkadaşlarımız Allah razı olsun orayı söküp yeniden yaptılar. Arkasından da gerek Kalekent gerekse Esentepe Mahallesi’nin yollarını gayet geniş bir şekilde resmi kurumlarımızdan verilen dozer ve makinalarında yardımıyla standartlara uygun bir şekilde yolların alt yapısını hazırladılar. Daha sonra da Allah razı olsun resmi kurumlarımızın, karayollarımızın da yardımları ile, gayretleri ile gerçekten kısa sürede hayal edilemeyecek işler yapıldı” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL