Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize verilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” Elazığ’da da düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve kurum müdürleri katıldı.

Törende Elazığ Valisi Kaldırım, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle özellikle de çocuklarıyla yakından ilgilendi. Tören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitlerimizin ve gazilerimizin hayatları okundu.

“ALLAH, ÜLKEMİZİ SAHİPSİZ BIRAKMASIN”

Ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Kaldırım, “Allah hem birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Kıymetli insanları başımızdan eksik etmesin. Hem de ülkemizi milletimizi bayrağımızı, ezanımızı sahipsiz bırakmasın. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Onların hem dualarına hem şefaatlerine ulaşmayı bizlere nasip eylesin. Annelerinden, babalarından evlatlarından Allah razı olsun. Kıymetli gazilerimiz, Rabbim onlardan razı olsun. Ebediyete intikal edenlere rahmet eylesin. Hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler nasip eylesin. Sizlere ne mutlu ki böyle şerefli makamlara ulaşmış insanların ailesisiniz” ifadelerini kullandı.

“DUALARI ARTIRALIM”

Zeytin Dalı operasyonuna değinen Kaldırım, “ülkemiz, vatanımız kolay kazanılmadı. Bu topraklar bin yıldır kolay elde edilip bu durumlara gelmedi. Nice şehit kanları verildi. Nice gazilerimiz oldu. Bugünlerde de malumunuz hem sınır içinde hem de sınırlarımız dışında yoğun bir mücadele veriliyor. Terörle hemde değişik konularda devletimiz, milletimiz, güvenlik güçlerimiz top yekûn yoğun bir imtihan ve sınav veriyorlar. Yoğun bir mücadele veriyorlar. Rabbim onları başarılı kılsın. Herkes dualarını okuyor. Hem dualarımızı artıralım, hem de Rabbim canı gönülden, göz yaşı ile yapılan duaları kabul etsin ” dedi.

Konuşmaların ardından devlet övünç madalyaları ve beratları sahiplerine verildi