Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, köy korucularıyla gerçekleştirdiği iftar programında Diyanet Eğitim Merkezi, Vali Konağının Harput’a taşınması ve Elazığ'a yapılacak Kültür Han ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Elazığ’da güzel şeylerin olduğunu dile getiren Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Diyanet Eğitim Merkeziyle ilişkili önemli gelişmeler oldu. Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığından iki tane genel müdürümüz ekibiyle geldiler ve bizim hazırladığımız proje üzerinde son görüşmeleri yaptık. Bazı değişiklikler önerdiler. Şimdi onu çalışıyoruz inşallah ramazan bayramından sonra Ankara’da Sayın Diyanet İşleri Başkanımızla bir araya geleceğiz. Orada projeyi artık projeyi nihayetlendireceğiz ve projeyi Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki programının içerisine aldırarak mevcut diyanet eğitim merkezini yıkıp yerine çok daha güzel ve yöresel mimariden izler taşıyan bir diyanet külliyesi gerçekleştireceğiz. Bu proje aslında benim geldiğimden beri hayalim olan bir işti geldiğimiz noktada sayın milletvekillerimizin gerçekten çok önemli katkıları oldu. Başbakan yardımcımız Numan Beyle bu projeyi görüşmüştük, sağ olsun bu projeyi sahiplendi. İnşallah bu sene içerisinde ihalesi yapılacak ve Harput’umuza yeni büyüleyici bir mekan kazandıracağız. Eski yeri yıkacağız, mevcut eğitim merkezini de başka bir yurda taşıyacağız. Orası inşaat halinde iken o yurt diyanet eğitim merkezi faaliyetine devam edecek. Biz bunu ilk planladığımızda hayırsever vatandaşlardan bunun bedelini karşılarız diye düşünmüştük ama daha sonra Sayın Başbakan Yardımcımız hükümetimiz bunu sahiplenince artık kaynak problemi ortadan kalktı, kaynak devletin bütçesinden sağlanacak” dedi.

Vali Zorluoğlu Harput Yolcusu

Harput’ta yapılan valilik konağında sona yaklaşıldığını belirten Zorluoğlu, “İnşallah önümüzdeki hafta Çarşamba günü basın mensuplarını oraya davet edeceğim. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü basın mensuplarıyla beraber bir iftar yapacağız. Bizde ondan önce oraya taşınmış olacağız ve sizlere orayı göstermek istiyorum. İnşallah kamuoyu da orada yaptığımız güzel eseri görmüş olacak. Bina şuanda tamamlandı, taşınmamız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Elazığ’a Kültür Han Yapılacak

Ayrıca Vali Zorluoğlu Elazığ’da yapılacak yeni bir projenin de müjdesini ilk defa duyurdu. Zorluoğlu,İstasyon caddesi üzerinde koro binamız vardı. O binayı yıktık. Geçtiğimiz hafta kültür ve turizm bakanlığından ilgili genel müdürle buradaydılar. Beraber orada nasıl bir proje yapabiliriz konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Orayla alakalı da çok güzel bir proje hazırlanıyor. Proje ödeneği özel idareye geldi. İnşallah oradaki anaokulunu da yıkıp daha geniş bir alanda hem otoparkı hem kütüphanesi hem koro salonu hem de belki güzel bir tiyatro salonuyla birlikte çok güzel bir kültür han inşa etmeyi düşünüyoruz. Bu konuda da önemli ilerlemeler kaydettik. İnşallah kısa zaman içerisinde projeyi tamamlayıp oraya da bu sene içerisinde kazmayı vuracağız” diye konuştu.