12 Aralık Dünya Bingöllüler Günü dolayısıyla Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Paşabey Düğün Salpnu’nda etkinlik gerçekleştirildi.

Programa Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BARHTURMUŞ: GÜZELLİKLER BAŞARMAK İÇİN GÖRÜŞ VE ELEŞTİRİLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Elazığ Dernek Başkanı Ali Barhturmuş, “Devran döner, emanet el değiştirir hemşehrilerimiz ondan sonra da bu emaneti bizlere vermiştir. Rabbim cümlemizi utandırmasın. Hemşehrilerimize layık etsin inşallah. Bizler ekip olarak aynı aşk ve heyecanla insanımızı ortak akıl ve fayda da buluşturmaya gayret ediyoruz. Bir de diyalog ve istişareye büyük önem veriyoruz. İşte tam bu yüzden ortak akıllar birlikte beraberliğe muhtacız. Bizler ekip olarak bu anlayış ile yola çıktık. Güzel işler başarmak için uğraşıyoruz. Daha büyük güzellikler başarmak için görüş ve eleştirilerinize ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: SİZLERİN DERDİYLE HEMHAL OLABİLMEK İÇİN BUGÜNE KADAR ÇALIŞTIK VE ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Bizler aynı coğrafyada aynı kültürde birlikte hareket eden kültürek kaynaşmayı vücudumuzun her zerresine kadar hisseden ve aynı zamanda kardeşlik misyonumuzu yüreğimizde hisseden gönül bağı olan iki kardeş şehiriz. Yaklaşık 30 binin üzerinde Bingöllü hemşehrilerimize ev sahipliği yapıyoruz. Bizler kız almışız, kız vermişiz, akraba olmuşuz. Bizler aynı sofrayı paylaşmışız, bir ekmeği ikiye bölmüşüz, dost olmuşuz, arkadaş olmuşuz, yar olmuşuz, yaren olmuşuz. Bir ve beraber olmuşuz. Benim bir tarafım Bingöllü. Babamın annesi Bingöllü. Bundan da gurur duyuyorum. Belki bunu birçok Bingöllü arkadaşımız bilmez. 2019 yerel seçimler öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, genel başkanımızın tensipleriyle bu şehre Şehr-ül emin olmak için aday gösterildik. 4 ay boyunca yaklaşık 120 gün boyuna şehrimizin her karış toprağını adım adım gezerek sizlere eğer bizlere görevi tevdi ederseniz 5 yıl boyunca yapacağımız hizmetleri anlatabilmeyi Rabbim bizlere nasip etti. 31 Mart yerel seçimlerinde hemşerilerimizin teveccühleriyle bu şehrin Şehr-ül emini olmaya namzet gösterildim. Görev bana tevdi edildikten sonra durmadan çalışacak koşturarak bu şehrin her karış toprağına ekibimizle birlikte hizmet edebilmek için mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz demeden şehrimizin her mahallesine her sokağına her caddesine adım atabilmek, sizlere dokunabilmek, sizlerin derdiyle hemhal olabilmek için bugüne kadar çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KOÇİN: ELAZİZ’İMİZDE BU AKŞAM SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN ÇOK BÜYÜK MUTLULUKLAR DUYDUĞUMU İFADE ETMEK İSTİYORUM

Bingöl Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin ise, “12.12 Bingöllüler günü hem Bingöl’e hem memleketimize hem Bingöl’e hem memleketimize hem ilimize bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum ve bu günümüzü kutluyorum. Benim bir tarafım doğduğum yerin Bingöl olması hasebiyle diğer taraftan ömrümün çoğunu geçirdiğim, çok sevdiğim, gerçekten de her gün anılarımla Elazığ’da yaşadığımız güzel anılarımızla yad ettiğimiz güzel Elaziz’imizde bu akşam sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluklar duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bignöllü kardeşlerimizin bu dayanışması, bu birlik ve beraberliği bu kültürel alışverişlerin yapılması ve böyle bir mekanda böyle bir gün vesilesiyle bir araya getirilmiş olmanız ve pandeminin de epeyi zaman biribirinden uzak kıldıktan sonra böyle bir birlikteliğin gerçekleştirilmesinden dolayı hem dernek yöneticilerimize hem bütün Bingöllü ve Elazığlı kardeşlerimize tekrar bu geceyi kutluyorum” dedi.

DÖNER: FARKLI ETKİNLİKLERLE BİR ARAYA GELİYORUZ

Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Elazığ Dernek Onursal Başkanı Suphi Döner de, “1997 yılında gurbette bir Bingöllü yalnız değildir, iki Bingöllü hasret giderir üç Bingöllü bir araya gelirse orası Bingöl’dür sloganıyla yola çıktık elhamdülillah 25. yılımızda hep beraberiz. 2012 yılında 12.12.2012’de ilk defa Dünya Bingöllüler Günü ilan edilmişti. O günden bugüne kadar farklı etkinliklerle bir araya geliyoruz. Bu akşam tekrar bizleri bir araya getiren derneğimiz yönetim kuruluna, bütün çalışma arkadaşlarımıza başkanımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca ilk gün ki heyecanla, ilk gün ki aşkla ilk gün ki şevkle Bingöllüleri bir araya getiren yüce Allah’a da hamt ediyoruz” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından Bingöl’ün yerel sanatçısı Erhan Emektar birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Program çeşitli etkinliklerle devam etti.