Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulda, yapılan seçim sonucunda başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Gür, yazılı bir açıklama yaparak gerek kongreye katılan gerekse de destek veren isim ve kuruluşlara teşekkür etti.

Yapılan açıklamada, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak, 3 yılda bir yapılan Olağan Genel Kurulu toplantısının tamamlandığı kaydedilirken, kongrenin ilimiz ve ülkemiz sporuna hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Kongrede yönetime verilen yetkinin bilincinde ve ilimiz sporunu her branşta daha ileriye taşımanın gayreti içinde olunacağının ifade edildiği açıklamada, “Amacımız Elazığ adını ve tüm branşlarda faaliyetlerimizi paydaşlarımızla birlikte Ulusal ve Uluslararası düzeyde duyurmak olacaktır” denildi.

Açıklamada, kongre sürecinin ardından ilk toplantının gerçekleştirildiği ve yeni yönetim kurulu ile birlikte tüm kulüplere ve sporculara eşit mesafede durulacağı da ifade edilirken; Vali Çetin Oktay Kaldırım, Onursal Başkan  ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ, Defterdar Osman Aydemir’, İl özel idaresi genel sekreteri Mehmet Sabuncu, Belediye Başkanı Baş Danışmanı Nazif Bilginoğlu, Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Suat Kenç, Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik, TFF İl Temsilcisi Turgut Kılınç, TÜFAD Şube Başkanı Münir Yılmaz, İl Hakem Kurulu Başkanı İnanç Özgen, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Atakan Aksu, ASKF eski Başkanı Zakir Özbey, Divan Başkanı Av. Erkan Mahmat’a, Divan Başkanı Yardımcısı Osman Akarsu, Katip üyeler Cemil Döndü, Ercan Sönmez, Emniyet çalışanları ile ilimiz yazılı ve görsel basın kuruluşlarına teşekkür edildi.

Açıklamada, ayrıca ASKF Başkan Adayı ve Rüstempaşa Spor Kulübü Başkanı Hamit Erulaş'a da birleştirici ve mütevazi tavrı nedeniyle de teşekkür edildi.