Elazığ Belediyesi’nin eylül ayı Meclis Toplantıları üçüncü oturumuyla devam etti.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının dördüncü gündem maddesine gelindiğinde meclis toplantı salonunda gülme sesleri yükseldi.

Dördüncü gündem maddesi, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye seçmekle alakalıydı.

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, Belediyenin birliğe üye olmasını oylamaya sundu ve kabul edildi. Ardından Birliğe üye seçilme işlemine seçildi. Bir asil ve bir yedek üye seçilmesi için Belediye Başkanı Yanılmaz, “aday olmak isteyen var mı” diye sordu.

Aday olmak için sadece Ak Parti gurubundan Vahdettin Demirtaş ve Fahrettin Öztürk el kaldırdı.

Başkan Yanılmaz isimleri not aldı ve bu iki ismin adaylığını oylamaya sunuyorum dediği sırada Elazığ Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi Osman Dilek söz aldı ve “Burada da yine şey oldu. En azından bizim guruptan da bir arkadaşı yedek veya buna benzer bir şekilde yapa bilirdiniz. Bizim öyle bir talebimiz yok da ben şahsım adına söylüyorum en azından bir değerlendirme yapılabilirdi” dedi.

Bunun üzerine Ak Partili belediye meclis üyeleri “aday çıkmadı, aday çıkarmadınız” diye MHP’li Belediye Meclis Üyesine Osman Dilek’e cevap verdi.

Osman Dilek ise “ben özür dilerim o zaman tamam” dedi.

Dilek’in bu cevabı mecliste gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra Başkan Yanılmaz MHP’den de üye olabileceğini söyledi ve ardından Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Vahdettin Demirtaş asil, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Osman Dilek ise oy çokluğuyla yedek üye seçildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!