Elazığ’da Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığındaki il pandemi kurulunun almış olduğu yerinde kararlar neticesinde şehirde yaklaşık 20 gündür yeni bir koronavirüs vakası görülmüyordu.

20 GÜNDÜR YENİ VAKA GÖRÜLMÜYORDU

Salgınla mücadele kapsamında önemli bir başarı sağlanan Elazığ’da il pandemi kurulunun toplum sağlığı için almış olduğu kararlar da takdirle karşılanmıştı.

Ancak alınan tüm bu tedbirlere rağmen yaklaşık 20 gündür yeni bir vakanın görülmediği Elazığ’da yeniden salgın yayılmaya başladı.

ÖNCE ÖZEL BİR KURUMDA GÖRÜLDÜ

Önce özel bir kurumda çalışan bir kadında görülen koronavirüs kadından annesine buluştu. Salgın sayısı iki gün önce ikiye çıkarken, yapılan değerlendirmelerde pozitif vaka sayısının şehirde arttığı belirtildi. Özel bir kurumda çalışan farklı kişilerin de testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

FARKLI BİR KURUMDA DAHA GÖRÜLDÜ

Öte yandan Elazığ’da başka bir özel kurumda da bir kişi de koronavirüs görüldü. Kişi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

FİLYASYON ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Öte yandan Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu iki kurumdaki salgınla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Filyasyon çalışmalarının sürdüğü iki kurumda tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor.

2 APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Salgın riskinin arttığı Elazığ’da ayrıca 2 apartman karantinaya alındı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla merkeze bağlı Sürsürü ve Çaydaçıra Mahallesi’nde bulunan 2 apartman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından karantinaya alındı.