Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM genel kurulu 2021 merkezi yönetim bütçe kanunu teklifi görüşmelerinde yaptığı açıklamada 24 Ocak’ta yaşanan Elazığ depremine değindi.

Türkiye’de yaşanan doğal afetler ve Elazığ depremi ile ilgili açıklamalarda bulunan Oktay, Elazığ dâhil deprem bölgelerine şuana kadar 165 milyon lira kaynak sağladıklarını söyledi.

OKTAY: 165 MİLYON LİRA KAYNAK SAĞLADIK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Başta İzmir, Elâzığ, Malatya ve Giresun olmak üzere doğal afetlerden etkilenen şehirlerimizin yanında olduk, vatandaşlarımızın yaralarını en hızlı şekilde sardık. Afetten etkilenen bölgelere bu yıl toplam 165 milyon lira kaynak sağladık. 3 bin 34 afet konutunun yapımını tamamladık, 20 bin 858 afet konutunun da yapım süreci devam etmektedir. Bildiğiniz gibi İzmir, Ekim ayı içinde 6,6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı ve 116 vatandaşımızı bu depremde kaybettik. Depremin hemen ardından arama kurtarma ekiplerimiz, ilgili kamu kurumlarımız ve gönüllü ekipler gece gündüz demeden büyük fedakârlıkla çalışarak 107 vatandaşımızı enkazdan kurtarmış ve afetten etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmıştır. Deprem, sel ve diğer doğal afetlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.