AFAD tarafından Elazığ’daki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama yapıldı.

1521 BİNA ANALİZ EDİLDİ

Açıklamada, hasar tespit çalışmalarında 1521 binanın analiz edildiği bilgisine de yer verildi. Açıklamaya göre, bu binalardan toplam 347’sinin hasarsız, 503’ünün az hasarlı, 38’inin orta hasarlı, 645’inin ise ağır hasarlı olduğu belirlendi. 20’si Elazığ’da, 56’sı Malatya’da olmak üzere, toplam 76 binanın ise yıkıldığı kaydedildi. Ayrıca, Elazığ’daki 12 binanın ise acil yıkılacak durumda olduğu tespit edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TOPLAMDA 3 BİN 733 KİŞİ BÖLGEDE ÇALIŞMA YAPIYOR

AFAD’dan yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı;

“AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında bin 521 bina analiz edilmiştir. Şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucu aşağıda sunulmaktadır. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile diğer çalışma gruplarından 192 personel görev yapmaktadır. Profesyonel ekiplere, 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek vermektedir.

Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar toplam 3 bin 733 personel, 554 araç, 17 arama kurtarma köpeği ve 5 hava aracıyla devam etmektedir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makineleri, AFAD koordinasyonunda görevlendirilirken, bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinesi çalıştırılmamaktadır.”