Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan koronavirüs sürecinin esnaf ve ekonomi üzerindeki etkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programına katılan Başkan Arslan koronavirüs süreci sonrasında Elazığ’ın atılım göstereceği sektörü açıkladı.

“ELAZIĞ SIÇRAMAYI TARIM VE HAYVANCILIKTAN YAPAR”

Başkan Arslan açıklamasında; “Bana derseniz ki Kovid-19 sonrası Elazığ nereden sıçramayı yapar. Tarım ve Hayvancılık ve onlara bağlı gıda sanayiden yapar. Burada yatırımda ısrarcı olacağız. E-Ticaret ile destekleyeceğiz” dedi.

“ÇOK CİDDİ FAALİYETLERİMİZ OLACAK”

Tarımsal ürünlerin önemine değinen Asilhan Arslan, “Kayısımız, bademimiz, üzümümüz, tahıl ürünlerimiz, fasulye, nohut, peynirimiz, kırmızı et ürünlerimiz çok güçlü. Bunların ekonomiye kazandırılması ve uluslararası pazarlara açılmasıyla alakalı ciddi faaliyetlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.  

“ALT YAPILAR TAMAMLANDI”

Tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları tamamladıklarını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bu konuda tüm hemşerilerimizin bizi takip etmelerini istiyorum. Şirketleşme modelleri, çok ortaklı yapılı, tarladaki çiftçimizin ortak olabileceği ve karından istifade edebileceği şirketleşme ve kooperatifleşme modellerinin tamamının alt yapısı tamamlandı” dedi.