Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen seçimde Cemil Erdem, Turan Kurnaz ve Mitat Ulaş başkanlık için yarıştılar.

Saat 17.00 itibariyle sandıklar açıldı ve Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı belli oldu.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin başkanı 77 oy ile Turan Kurnaz oldu.

KURNAZ: AÇIKÇASI BÖYLE BİR KANUN MADDESİ YOKTUR

Seçimde konuşan Turan Kurnaz, “Mevcut başkanımız 3 tane komisyon kuruyor. Bu 3 tane komisyona sizlerin almış olduğu kararla 3 komisyona birer tane başkan atıyor. Bu başkanların genel kuruldan geçtikten sonra bin TL, 2 bin TL, 3 bin TL ücret ödüyor. Bu ne demektir? Sayın yönetici ve başkan kardeşlerim; zaten senin yönetim kurulun var, denetleme kurulun var, senin disiplin kurulu üyen var. Ayrıca 3 tane başkana yetki verip bu başkanları küçük esnafın parasını, bu insanların parasını; sadece rant olarak düşünmeniz yanlıştır bence. Ben bu oylamaya hayır diyorum. Açıkçası böyle bir kanun maddesi yoktur” ifadelerini kullandı.

ERDEM: ÖN GÖRÜLEN KURULDUR

Cemil Erdem, “Fiyat tespit komisyonu, Esnaf ve Sanatkarlarla üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri hakkında yönetmeliklere dayanılarak hazırlanmıştır. Amacı esnaf ve sanatkarla üretilen mal ve hizmetin fiyat tarifelerinin belirlenmesine, uygulanmasına ve denetlenmesine dair oluşturulması ön görülmüştür. Ön görülen kuruldur. Bunlar yasaldır” diye ifade etti.

TANYILDIZI: BİR OY VERİP ÇIKACAĞIM

Alaaddin Tanyıldızı, “Allah nasip ederse benim bu son dönemim. Artık yaşı gelince bırakmanın da gerçek olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı benim hakkım varsa hepinize helal olsun. Sizler de bana hakkınızı helal edin. Bir tek kişiye etmiyorum. Cemil başkanıma etmiyorum. Allah ı-onun da işini gücünü rast getirsin. Benim aday olarak da bir tek Mithat Ulaş’a oyum. Bir oy verip çıkacağım. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerine yer verdi.

ULAŞ: KOLEKTİF VE BİLİNÇ VE ORTAK AKILLA AMA HER HALÜKARDA BİRLİKTE YÜRÜMEK HATTA KOŞMAK İÇİN HUZURUNUZDAYIM

Mithat Ulaş, “Bu gün bu salonda emek var, üreten eller var, şehre ekonomik katkı sunan ve on binlerce istihdam oluşturan seçkin bir heyet var. Saygıdeğer ağabeylerim ve kardeşlerim. Sizler beni yakından tanıyor ve biliyorsunuz. Birçok esnaflarımızla bire bir tanışıklığımız ve dostluğumuz vardır. Bizler bu gün bu dostlukları ve arkadaşlıkları oda birlik başkanlığı göreviyle taçlandırıp kurumsal bir yapıya yükseltip hem odalarımızın hem de esnaflarımızın hep birlikte kazanmasının mücadelesini vermek adına geçmişi sorgulamadan, geçmişe takılıp kalmadan, yeni heyecan ve yeni projelerle birlikte yol yürümek için huzurunuzdayım. Tekil ve dar kadro yerine kolektif ve bilinç ve ortak akılla ama her halükarda birlikte yürümek hatta koşmak için huzurunuzdayım” dedi.

ÇELİK: OY NAMUSTUR

Fikret Çelik ise, "Sizlere de söylüyorum oy namustur. Ben 40 yıldır kooperatifteyim ne bir kuruş almışım ne de farklı bir şey. Böyle bir şey olur mu? Ayıptır. Her şey para mıdır? Para verirsen hizmet ederim, vermezsen etmem midir olay" ifadelerini kullandı.

SANDIK SONUÇLARI

Turan Kurnaz 77 oy aldı.

Mitat Ulaş 45 oy aldı.

Cemil Erdem 70 oy aldı.

TURAN KURNAZ YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE;

Yönetim Kurulu

Mehmet Türkoğlu

Halit Aydın

Nizamettin Türkoğlu

Cebrail Top

Denetim Kurulu

Mehmet Havabulut

Mehmet Ateş

Şevket Geze

Disiplin Kurulu

Ferhat Evsen

Furkan Güneş

Munzur Keser