Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki yıkıcı depremin 3. yıl dönümü geride kaldı.

Elazığ depreminin 3. Yılı dolayısıyla Elazığ il protokolü mesaj yayınladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“Kıymetli Elazığlı Hemşehrilerim, Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarının birinin üzerinde bulunmaktadır. Dolayısıyla doğal felaketlerden olan deprem, geçmişte olduğu gibi zaman zaman kendini bizlere hatırlatıyor. Deprem bölgesinde yer alan ilimizde, bu tür afetlere karşı her zaman hazırlıklı ve teyakkuz halinde olmalıyız. Bu nedenle depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek adına yapı stoklarımız, işyerlerimiz ve evlerimiz depreme dayanıklı hale getirilmelidir. 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Elazığ-Sivrice depremi; toplumsal ve bireysel hafızamızda acı bir tabloyla yer almıştır. Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi yaşadığımız deprem sonrası örnek bir dayanışma göstererek birlik ve beraberlik içinde hareket edip hızlı bir şekilde yaraları sarmıştır. Deprem gibi toplumsal ve bireysel düzeyde etkileri olan bir afetin sonrasında hak sahipliği sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması, aynı zamanda İlgili Başkanlıklar tarafından planlanan ve hayata geçirilen konutlar ile afetlere kolektif başa çıkma ve toplumsal dayanıklılık için yeni yaşam alanlarının oluşturulması sağlanmıştır. Bu kapsamda, 21.140 hak sahibimizin sürecini tamamlamış bulunmaktayız, kalan hak sahiplerimizin sürecini de tamamlayarak yeni yuvalarına kavuşturacağız. Afet konutlarının dışında, 1.164 sosyal konut yapımı tamamlanmış ve anahtar teslimine başlanılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ilimizde yapılacak ilave 1.831 konutun hak sahipleri belirlenmiştir. Bu süreçte; yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şahsım ve Elazığ halkı adına teşekkür ediyorum. Benzeri acıların tekrar etmemesi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devlet olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Ocak Elazığ Depremi’nin yıl dönümünde; ilimizde, ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisiyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

24 Ocak Depremi şehrimizde ve hepimizin zihinlerinde ölümsüz izler bıraktı. Deprem anında Elazığ Sivil Toplum Kuruluşlarıyla toplantı halindeydik. Depremin başlamasıyla birlikte daralan zaman, sokaklar, yıkılan evler, yitirdiğimiz canlar ilimizde hepimizi derinden etkiledi. Bugün aynı acıyı aynı yoğunlukta hissediyoruz. 24 Ocak gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bakanlarımız hemen Elazığ’a intikal etmişlerdi. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik Bakanınız Sn. Murat Kurum, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca bir an için yanımızdan ayrılmadılar, haftalarca burada kaldılar. Depreme anında ve etkili müdahale edilmesinin en büyük sebebi bakanlarımızın emeğidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en kötü anımızda devletin kudret ve şefkati ile yanımızda oldu. Depremden sonra başlayan yeni konut yapımı ve kentsel dönüşüm çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yer yer lokal çalışmalar devam ettiriliyor ve onlarda en yakın zamanda bitecek. Çok daha sağlıklı, çok daha sağlam, çok daha kullanışlı ve sosyal donatı alanları çok daha güçlü yeni konut kompleksleri şehrimize hem bina güvenliği hem de değer kattı. 24 Ocak depreminin yıl dönümünde Rabbim şehrimizi ve ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Bu vesileyle yitirdiğimiz hemşehrilerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına sabırlar diliyorum.Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin”

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ımızda meydana gelen 6.8 büyüklüğünde yaşadığımız depremin ardından 3 yıl geçti. Ne kadar zaman geçerse geçsin unutamayacağımız ve acısı hafızamıza ve yüreğimize kazınan bir gündü 24 Ocak. Meydana gelen depremin hemen sonrasında, milli ve manevi değerlerine bağlı devletçi, milliyetçi aziz şehrimiz Elazığ’ın yanı sıra tüm Türkiye tek yürek olup dünyaya örnek gösterilecek birlik beraberlik içerisinde el ele vererek hep birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlıca çalışmalara başladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla devletimizin tüm imkanları anında seferber edilerek vatandaşlarımızın mağduriyetini hızlıca gidermek için çaba gösterdik. Artık devlet nerede sözlerini hafızalarımızdan silerek, Allah devletimize zeval vermesin sözleri yükselmeye başladı ve devletimizin büyüklüğünü ve babalığını bir kez daha anlamış olduk. Bilindiği gibi ülkemiz ve şehrimiz aktif deprem kuşaklardan birinin üzerinde bulunmaktadır. Olası bir felaketin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri alarak, vatandaşlarımızın daha güvenli, daha konforlu bir yaşam sürdürebilmesi amacıyla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hızla Elazığ’ı yeniden ihya ve inşa edip, yaklaşık 25 bin konutun temelini attık. Şuanda da 21.140 hak sahibimizi yuvalarına kavuşturduk ve kalan hak sahiplerimiz için de çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bunun yanı sıra 1.164 sosyal konut yapımı tamamlanmış ve vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlanmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ilimizde yapılacak 1.831 konutun da hak sahipleri belirlenmiştir. Bu süreçte, desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, 24 Ocak Depreminin 3. Yılında şehrimizde ve ülkemizde böylesi bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, Elazığ’ımızda ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, tüm hemşehrilerime sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan doğal afetlerde Elazığ'da 18.909 yapı yıkıldı ve oturulamayacak derecede hasar gördü; 317 yapıda orta derecede hasar meydana geldi. Deprem olur olmaz devletimiz tüm birimleriyle Elazığ'da hemşehrilerimizin yardımına koşarken depremin üzerinden henüz iki yıl geçmeden Elazığ'ın yaralarını sardı, fiziki kayıplarını telafi etti. Bu çerçevede, devletimiz, depremin zararlarını telafi etmek için iki yıllık süre zarfında toplam 7 milyar 486 milyon Türk lirası üzerinde bir bütçeyle Elazığ'ın ve Elazığlıların yanında yer aldı. Bu vesileyle, şehrimizin fiziki yaralarının tedavisi, hemşehrilerimizin depremle sarsılan hayatlarının maddi imkânsızlıklarla da sarsılmaması için devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla imkânlarını hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Elazığ'ı o zor günlerinde yalnız bırakmayan İçişleri Bakanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve ihtiyacımız olduğunda yanımızda olan tüm sayın bakanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 24 Ocak depreminde yaşamını yitiren vatandaşları rahmetle anan Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, şu ifadelere yer verdi:  “Şehrimizin fiziki kayıplarını yerine koyduk, sosyal hayatı, ekonomik hayatı normale döndürdük ama bir kaybımız var ki asla yerine koyamayacağız, asla yokluğunu telafi edemeyeceğiz: Fatma Yıldız, Doruk Abbas Yıldız, Tansel Elidar, Ömer Asaf Elidar, Sevim Canbaz, Türkan Kaplan, Ayşe Civelek, Salih Civelek, Necdet Gürsu, Necmettin İnce, Salih İnce, Sakine Düşmez, Gülçin Kalay, Müzeyyen Ayken, İkram Kalay, Pınar Dişli, Miraç Dişli, Dilek Rabia Gökdemir, Ramazan Ertaş, Yaşar Güçlü, Güven Kartal, Sena Nur Demir, Enes Sertdemir, Berna Sertdemir, Aslan Cenkiz, Nermin Cenkiz, Hüseyin Yıldız, Onur Yıldız, Mehmet Arifoğlu, Ayşe Arifoğlu, Halime Aslan, Miraç Ali Aslan, Rüya Aslan, Ünal Kalay, Selami Dağ, Turan Suçlu, Hanife Yıldırım, Gazel Say, Yusuf Ali Say, Mustafa Kara, Ayşe Fatma Türkmen. Hepsi komşularımızdı, hısımlarımızdı, akrabalarımızdı, kardeşlerimizdi; hepsini o deprem felaketinde kaybettik. Onlar hâlen yüreklerimizde ve canımızdan kopan eksik parçalar. Bu vesileyle, tüm milletimizden, dualarında onlara da yer vermenizi istirham ediyor; daha önceki doğal afetlerden çıkardığı derslerle, afetlerin geri getirilemeyecek kayıplar yaratmaması, canların yitmemesi için ülkemizin son yıllarda olağanüstü bir çaba içinde olduğunu belirterek Rabb'imin Elazığ'a, ülkemizin hiçbir şehrine ve dünyanın hiçbir coğrafyasındaki insanlara bu tür felaketler yaşatmamasını diliyorum”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

24 Ocak Depremi'nin 3'üncü yıl dönümünde aynı hüznü ve acıyı ilk günkü gibi hissettiklerini söyleyen Başkan Şerifoğulları, "24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, Elazığlı vatandaşların yaşadığı en büyük afetlerden biri olmuştur. Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere toplamda 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. 24 Ocak Depremi'nin 3'üncü yıl dönümünde aynı hüznü ve acıyı ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Depremin hemen ardından devletimiz varlığını Elazığ’da anında hissettirmiş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan çalışmalar tamamlanmıştır. Yerelde de bizler geçen üç yıllık süreçte ülkemizin ve bölgemizin en acı gerçeği olan deprem felaketine karşı önlemlerimizi artırarak devam ediyoruz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın daha güvenilir ve sağlam konutlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarına da devam ediyoruz. 21 bin 140 hak sahibimizin konut teslim sürecini tamamladık. Afet konutlarının dışında, bin 164 sosyal konut yapımı tamamlanmış ve anahtar teslimine başlanılmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için ilimiz Valiliği ile birlikte alınması gereken bütün önlemleri azami seviyede alıyor ve bu konuda çok titiz çalışıyoruz. Şehrimizin her köşesi büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olup depremin izlerini silmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz.  Bu süreçte yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve devlet erkânına şahsım ve hemşehrilerim adına ayrıca teşekkür ediyorum. 24 Ocak Elazığ Depremi'nin yıl dönümünde; ilimizde, ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı ve sabır diliyorum”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem felaketinde üç yılı geride bıraktık. 24 Ocak Depremi’nin üçüncü yıl dönümünde, o süreçte yaşanan hüznü ve acıyı ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Maalesef ülkemiz bir deprem ülkesidir ve birçok bölgemiz büyük deprem üretebilecek aktif fay hatları üzerinde yer almaktadır. Depremin acısını bir daha yaşamamak için bilimsel ve teknolojik verilere uygun yapılaşmayı yaygınlaştırmak gerektiği açıktır.  Bu kapsamda ilimizde, devletimiz tarafından kısa sürede deprem standartlarına uygun konut ve iş yerleri yapılmıştır. Deprem süreci boyunca üniversitemiz personeli ihtiyaç duyulan her alanda gece gündüz demeden vatandaşlarımızın yanında olmuş, hastanemizde yaralılarımıza müdahale edilmiş, hasar tespit çalışmalarından, psikolojik desteğe kadar ilgili tüm personelimiz elinden gelen desteği Elazığlı hemşerilerimize sunmuştur. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin acısı hala yüreğimizde. Deprem bölgesinde olan şehrimiz malesef böyle bir afet yaşadı. Devlet-millet birlikteliğinin en güçlü örneğini yaşadığımız o günlerden bugüne yaraların sarılması için çok ciddi mücadele verildi. Bu kapsamda, 21 bin 140 hak sahibi evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, diğer hak sahiplerinin yeni yuvalarına kavuşması için tüm çalışmalar hızla yapılıyor. Öte yandan Sosyal Konut Projesi kapsamında da şehrimizde yapılacak konularla ilgili de süreç hızla ilerliyor. Bu duygularla depremin yıl dönümünde, şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Depremin ilk anından itibaren şehrimize yakından ilgi gösteren ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Bakanlık bürokratlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve kurum müdürlerimize hemşehrilerim ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum”

AK Parti Elazığ Eski Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın 24 Ocak Depremi Yıl Dönümü İle İlgili Mesajı Şu Şekilde;

''Ailelerimize ve şehrimize de sabr-ı cemil diliyorum. O gün depremde hepimiz buradaydık. O geceyi hep birlikte yaşadık ve Rabbimize şükür ettik. Bu kadar büyük bir depremde tek tesellimiz hayatını kaybeden vatandaşımızın daha az olması. Tabi ki yitirilen her can bizler için bir üzüntü kaynağıdır. Deprem sürecinden sonra özellikle hükümet kanadının, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla o gece hemen depremden sonra burada olması çok kıymetli ve değerliydi. Devlet vatandaşına sahip çıktı ve o geceden itibaren Elazığ’da koordinasyon merkezleri kuruldu. AFAD ile birlikte Elazığ’da vatandaşlarımızın acıları dindirilmeye çalışıldı. Her yönüyle süreç içerisinde şunu iddia ediyoruz ki dünyanın hiçbir ülkesinde karşılaşılamayacak büyüklükte bir toplu konut yapımına geçildi. Bu kadar ağır hasarlı binaların yıkımından sonra 2 yıl gibi bir süre içerisinde 25 bin konut yapılması gerçekten çok ciddi ve büyük bir olaydır. Bunu dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu hizmetleri için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yüzde 90’ı Allah’a çok şükür yuvalarına kavuştular. Bundan sonraki süreçte de kalan kısımlar kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek. Acılar unutulmaz ama en azından dindirilmiş olacak. Bu acının tekrar yaşanmaması için yüce rabbime dua ederken vatandaşlarımıza da sabr-ı cemil diliyorum. Gün depremde yıkılan binalardan birisi de buradaydı. Burada da birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Hükümetimizin destekleri ve iradesiyle yeni yapılan konutları görüyoruz. O gün yıkılan ardından kısa bir süre içerisinde tekrar vatandaşlarımıza yuva yapılan binaları görüyoruz. Toplu Konut İdaremiz bu anlamda dünyada en önemli kurumların başında geliyor ve Elazığ’ımızda 25 bini aşkın konut içerisinde şu an da Dilek Sitesi bölgesini görüyoruz. Gayet nezih, güzel ve yaşanılabilir konutlar haline getirilmiş” diye konuştu.

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

Elazığ Belediyesi’nin Satışa Çıkardığı Arsaların Ayrıntıları Resmi Gazete’de Yayımlandı Elazığ Belediyesi’nin Satışa Çıkardığı Arsaların Ayrıntıları Resmi Gazete’de Yayımlandı

“24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55'te meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti. Üzücü deprem felaketinin ardından 3 yıl geçmesine rağmen hala acısını ilk günkü gibi hissediyoruz. Geçen bu süreçte devletimiz var gücüyle  hemşerilerimizin yanında oldu, yaraları en hızlı şekilde sardı. Ancak, giden canları geri getirmek mümkün olmadığı için, her zaman depreme ve doğal afetlere karşı daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini ortaya koymuştur.  Şüphesiz ki ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Elazığ depreminden çıkarılması gereken en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının şehrimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden hemşehrilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş’in 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“3 yıl önce yaşadığımız depremin acılarını önemli oranda sarılmakla birlikte depremden kaynaklı sorunların hala devam ederek vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olduğunu da görmekteyiz. Deprem sonrası yıkılan ağır hasarlı binaların şehir merkezi başta olmak üzere birçok mahallemizi harabe görünümüne sokması,  ağır hasarlı olduğu halde hala yıkılamayan binaların var olması,  TOKİ eliyle yapılan ev ve işyerlerinin vatandaşa teslimi ve ödemeleri konusunda hala bir netlik bulunmaması, rezerv alanlarında inşa edilen TOKİ konutlarının başta avm ve fırın olmak üzere sosyal imkânların yetersizliği ise büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Tüm bu yaşanan bu problemleri çözme makamında bulunan siyasetçi ve bürokratların ilgisizliği halkımızın tedirginliğini artırmaktadır. Yaşanan sorunların son bulması adına başta şehrimizi yöneten siyasi otorite olmak üzere tüm yetkilileri çözüme yoğunlaşmaya ve bir an evvel mağduriyetleri gidermeye davet ediyorum. Bu vesile ile depremin yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet,  tüm hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler’in 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice İlçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, Elazığ halkının yaşadığı en büyük afetlerden biri olmuştur. Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere toplamda 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 24 Ocak Depremi’nin 3'ncü  yıl dönümünde, aynı hüznü ve acıyı ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Depremin hemen ardından devletimiz varlığını Elazığ’da anında hissettirmiş, buraya yardımlar süratle ulaştırılmıştır. İnsanlarımızın barınma ve temel ihtiyaçları süratle hayata geçirilmekle beraber bugün depremin  3.yıldönümünde halen daha yapılan konutlarla ilgili problemler ve vatandaşlarımızın hak mağduriyetleri çözülemeyen sorunlar olarak karşımıza çıkmış çıkmaya da devam etmiştir. Konutların hızlı ve süratli bir şekilde tamamlanması gerekirken halen daha mağdur olan vatandaşlarımız mevcuttur. Sorunlar devam ederken birde buna konutların kaliteli ve insan hayatına uygun şekilde tasarlanmaması eklenince Elazığ depreminin yaralarının tamamen  giderilebildiğinden söz etmek oldukça zordur.  Diliyoruz ki, Allah  bir daha böyle doğal afetler yaşatmasın,   Bu vesileyle  depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz"

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 24 Ocak depremi, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. Elazığ’ın deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğini göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararlara ve tedbirlere uymak, toplumumuzun önümüzdeki süreçteki depremlerle birlikte, ama sorunsuz yaşaması açısından hayati bir öneme sahiptir. Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getirmesi, yaşanan bu acılardan ders çıkartması, depreme karşı hazırlıklı bir toplum haline gelebilmek için daha hızlı hareket edilmesi zorunludur. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek , bu konularda ise özellikle Kamu Kurumlarının tavizsiz bir şekilde denetime devam etmesidir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Hepimizin bildiği gibi niteliksiz yapılaşmanın ve denetimsizliğin en vahim sonuçlarını depremle yaşadık . Yapı stoklarımızı iyi hale getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyelerimizin daha titiz çalışarak , bina stoklarına yönelik dönüşüm çalışmalarını bir an önce tamamlamasını bekliyoruz. Güzel İlimizin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyor , depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet , tüm hemşehrilerime sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

“3 yıl önce bugün yaşadığımız büyük felaketin tekrarının yaşanmamasını temenni ediyorum. İlimizin başından geçen 6,8 şiddetinde ve yaklaşık 22 saniye süren ‘yıkıcı’ olarak nitelendirilen bir deprem geçirdik. Bu afet, 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve 1607 vatandaşımızın ise yaralanmasına sebep olmuştu. Hayatlarını kaybeden hemşehrilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. 24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem Elazığ’ımız için ilk değildi, son da olmayacak. Buna göre sürekli teyakkuzda olmamız faydamızadır. Bina stokumuzun sağlamlığı, vatandaşlarımızın bilinci bu noktada son derece büyük önem arz etmektedir. Yaşanan felaketin ardından Devletimiz ve Milletimiz deprem sonrasında kenetlenerek büyük bir toplumsal dayanışma örneği göstererek, yaraların hızla iyileşmesi için var gücüyle mücadele etti. Sadece çevre iller değil, Türkiye’nin öbür ucundan Elazığ’a saatler içerisinde kavuşan ve arama kurtarma çalışmalarına dahil olan insanımızdan, Depremden hemen sonra gelişmeleri yerinde takip etmek üzere ilimize gelen devlet büyüklerimize kadar herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum”

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu’nun 24 Ocak depremi yıl dönümü ile ilgili mesajı şu şekilde;

24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55'te meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti. Üzücü deprem felaketinin ardından 3 yıl geçmesine rağmen hala acısını ilk günkü gibi hissediyoruz. 4 Ocak sonrası öğrendik ve hepimiz biliyoruz: Bugünün dünyasında akıl ve bilim, depremin doğasını çözmüştür. Depremlerde yaşananlar,  yerkürenin doğal süreçleridir. Bu doğal sürecin oluşumu önlenemez ve engellenemez. Ancak gerekli tedbirlerle, özellikle yapısal tedbirlerle, can ve mal kayıpları azaltılabilir… Dün yaşanan ve ödenen bedelleri unutmadan, kentsel dönüşümün rasyonel yönetilmesi gereğine dikkat çekeriz. 24 Ocak Elazığ Depreminin 3. Yıldönümünde, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihte yerini alan, "24 Ocak Depremini” unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirtirken, bu felakette yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bu acı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan, rutin görev algısın dışında yüksek özveriyle yanımızda  yer alan Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız, kurum ve kuruluşlarımız görevlisi devlet erkânı ve günlü yüce güzel insanlarımıza, iyi ki varsınız diyoruz”