ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 55 Filistinliyi şehit edip 2 bin 771 Filistinliyi yaralamasına Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Elazığ’da bunlardan sadece biriydi. Elazığ bu katliama dur demek için demokrasi meydanında bir araya geldi.

“ALLAH BUNLARIN CEZASINI VERSİN”

STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, İsrail’i sert sözlerle eleştirerek “ 14 Mayıs 1948’de İsrail vahşete başladı. Bu vahşet halen devam ediyor. Bu vahşeti yapan önce bebek katili İsrail’i sonra ortağı Amerika’yı vahşet ile kınıyorum. Allah bunların cezasını versin. Bizler burada bu zulme karşı haykırmak için toplanmış bulunmaktayız. Şunu bilsinler ki mazlumlar hiçbir zaman yok olmayacaklar. İman etmiş bir milletin önünde bu zalimler duramayacaklardır” şeklinde konuştu.

“ONLAR ŞEHİT EDERLER BİZE CENNET KAPILARI AÇILIR”

Ab-ı hayat vakfı Araştırmacı yazar Abdulbaki Çağatay ise, onlar işgal ederler bize yeniden fethin kapıları açılır diyerek başladı sözlerine ve 2 gün önce gördüğü rüya ile bu Kudüs’ün yeniden fethedilmesinin müjdesidir” diyerek “ Onlar önce işgal ederler sonra bize yeniden Fetih kapıları açılır. Onlar şehit ederler bize cennet kapıları açılır. Onlar zulüm ederler bize kıyam yolu açılır. Onlar devlet kurarlar devlet ideali adına bir araya toplanırlar bize bu vesile ile onları bir yerde bulmuşken toplum bir şekilde imha etmenin yoları açılır.  Onlar arkasında saklanabilecekleri bir ağaç, bir taş dahi bulamayacaklardır” diye aktardı.

“IRKÇI EMPERYALİZM BU MÜBAREK GÜNLERİ YİNE KANA BULADI”

Irkçı emperyalizm bu mübarek günleri yine kana buladı diyen Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca’da, ABD Başkanı Trump’ı sert sözlerle eleştirerek “ Mübarek bir zaman dilimindeyiz. Bugün şaban ayının son günü. Bu gece tüm İslam coğrafyasında teravih kılınacak ve hep birlikte sahura kalkacağız. Yarın Çarşamba günü hicri 1439 yani Ramazanın ilk günü. Böyle mübarek bir günü kana bulamak isteyen Siyonizm aklından vazgeçmiş sanki. Irkçı emperyalizm bu mübarek günleri yine kana buladı. Bugün işgalci İsrail yine Filistin de katliam yapıyor. 50’den fazla şehidimiz 2000’nin üzerinde yaralımız var. Seçildiği ünden beri aynen önceki ABD başkanları gibi dünyanın baş belası olan Trump küstahlarına devam ediyor. Trump 7 ay önce Amerika Büyük Elçiliklerinin İsrail’in başkentini Kudüs’e taşıyacağını ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta Kudüs sokaklarında Arapça, İngilizce, İbranice ABD Büyük Elçiliği levhaları asılmıştı. 14 Mayıs yani dün işgalci İsrail’in sözde bağımsızlığının 70. Yıl dönümüydü. Katil Amerika Birleşik Devletleri ve İşgalci İsrail bu sözde bağımsızlığın 70. Yılını Müslüman kanı dökerek kutlama kararı almışlar” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra eller semaya kaldırılarak dualar edildi.