“Sizin Yatırıma Değil Kazanmaya Davet Ediyoruz” sloganıyla geçtiğimiz süreç içerisinde büyük dikkat çeken ve Türkiye genelinde ses getiren Elazığ Organize Sanayi Bölgesi hızla büyümeye devam ediyor.

Özellikle il dışındaki yatırımcıların ilk tercih noktalarından biri olan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılara sağladığı imkanlarla şehrin istihdamına büyük destek sağlıyor.

ÖZTÜRK: HEDEFİMİZ 10 BİN İSTİHDAM

Elazığ OSB’de şuanda 6 bin kişinin üzerinde kişinin çalıştığını belirten Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “6 bin istihdamın üzerindeyiz şu anda. Ama hedefimiz yılsonunda 10 bin istihdam. Neden 10 bin? Kısa süre içerisinde 4 bin, 3 bin gibi istihdamı artırmak çok zor. Organize sanayide 3 bin, 3 bin 500 hedef koyup yıl sonunda bunu normal yatırımlarla bulamazsın. Geçen yıl 6. bölgeye girmemizden dolayı şu son zamanlarda bir avantaj sağladık. Teşvikin yanında Elazığ Organize Sanayi’nin cidden hizmet verdiği her alanda yatırımcıya cazip gelen avantajları var. Yatırım teşvikiyle beraber burada bazı sektörler oluşmaya başladı. Ağırlıklı olarak tekstilde ciddi manada artış oldu” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: 2020 SONU HEDEFİ; 20 BİN İSTİHDAM

OSB’yi sürekli genişlettiklerini belirten Başkan Suat Öztürk, “Bugün Elazığ’ın sanayi ve üretim istihdam sayısı yönünden baktığınız zaman en büyük mekrezi burası ve burası daha da büyüyecek. Bizim şuan şimdi 115 hektar, tren hattının üstünde 50-60 hektarda orası var. Projeler bitti. Orayı da açacağız. Tekstilcileri oraya getirmeye çalışıyoruz. Şu anda 160-170 hektarlık bir alanımız yeni faaliyete giriyor. Yani bunlarla beraber burada 165 firma varsa belki de 300-350 firma olacak. Siz bugün eğer 6 bin kişiyi istihdam ediyorsanız toplamda 300 - 350 firma geldiğinde bu hedefimiz çok daha yüksek. 2020 sonu hedefimiz; 20 bin istihdam. Tekstilcilerin gelmesinden dolayı 20 bin diyorum. Yoksa başka sektörlerle 20 bini bulamazsınız. Bugün bir taş yünü fabrikasında çalışacak en fazla 150 kişi. Çağrı merkezi var burada. Çağrı merkezinde şu an 250 kişi civarında çalışan var. Bunlar ciddi olaylar” şeklinde konuştu.