Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ilde 6 gün boyunca ürün bazlı gıda denetimlerini başlattıklarını açıkladı.  

Bakan Pakdemirli’nin talimatının ardından Elazığ’da Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ve ekibi, denetimler için yola koyuldu.

Karahan ve ekipler, Ürünleri tek tek inceleyip, kontrollerini gerçekleştirdi.

KARAHAN: DENETİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “Elazığ ilimizde 24 Ocak’ta bir deprem yaşadık. Öncelikle bu depremden dolayı bütün Elazığ halkımıza, milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz. Depremin olduğu günden beri Elazığ ilimizdeki her birisi birer depremzede olmasına rağmen gıda denetiminde çalışan ekip arkadaşlarımız hiçbir şekilde ara vermeden Diyarbakır, Bingöl, Erzincan, Kayseri, İstanbul ve birçok ilden bakanlığımızın taktirleriyle ilimize destek olmak amacıyla gelmiş olan gıda denetim ekipleriyle birlikte yeni kurulmuş olan Aşevlerinde AFAD, Kızılay ve vakfın depolarında yine çadır kentlerde yapılan yemek dağıtımlarının tamamı gıda zehirlenmelerine karşı güvenli gıdaya ulaşımı sağlama noktasında denetimlerimiz hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

KARAHAN: AMACIMIZ İNSANLARIMIZIN SAĞLIKLI GIDAYA ULAŞIMINI SAĞLAMAK

Bugün yine sayın bakanımızın talimatlarıyla 81 ilde başlatılan ve 6 gün sürecek olan gıda denetimleriyle alakalı bizde Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte bu 6 günlük süreyi en hızlı bir şekilde yine insanlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak ve güvenilir gıdayı oluşturmak için bütün ekip arkadaşlarımızla beraber gıda ve gıdayla temas eden iş yerlerinde, imalathanelerde, dağıtım yerlerinde denetimlerimizi 7/24 saat usulüyle gerçekleştireceğiz. Tabi ki burada sayın bakanımız gerekli talimatları verdiler. İzahatları yaptılar. Amacımız insanlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak” şeklinde konuştu.

Karahan, sağlıksız gıda satışı ve üretimi yapanlara gereken uyarıların yapılacağını kaydetti.