Koronavirüs süreci nedeniyle zor bir süreçten geçen hem vatandaşlara hem de Elazığ yerel esnafına önemli bir destek geldi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından başlatılan “Esnaf Eşleştirme ve Kardeşliği” projesine SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık destek olacağını açıklamıştı. Prof. Dr. Açık, hazırladığı projeyle hem vatandaşın hem de yerel esnafın yüzünü güldürdü.

PROF. DR. AÇIK: 2 BİN ADET KOLİYİ ELAZIĞ ESNAFINDAN ALARAK DAĞITACAĞIZ

SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Değerli Valimizin başlattığı esnaf kardeşliği projesine; biz de grup şirketleri olarak katılıp, işyeri kapalı olan bir esnafımıza işyeri tekrar açılana kadar destek veriyoruz. Ayrıca; 2.000 adet gıda kolisini Elazığ esnafından alarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız” açıklamasını yapmıştı.

VALİ KALDIRIM: YASEMİN AÇIK HANIMEFENDİYE ŞEHRİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da Prof. Dr. Yasemin Açık’a teşekkür mesajı yayımlayarak, “Biz Aziz Bir Şehiriz, Hepimiz Kardeşiz” Başlatmış olduğumuz “Esnaf Eşleştirme ve Kardeşliği” projemiz kapsamında, işyeri kapalı olan 1 esnafımıza kardeş olan ve 2000 adet gıda kolisi bağışında bulunan İşkadını Yasemin Açık hanımefendiye şehrimiz adına teşekkür ediyorum” demişti.

2 BİN KOLİ İÇİN YEREL ESNAF ŞARTI KONULDU

Prof. Dr. Yasemin Açık, bu açıklamasının hemen ardından “SEZA ve Açılım Grup” adına maddi durumu iyi olmayan Elazığ’daki 2 bin aileye dağıtılması için yardım kolileri hazırlamak amacıyla kolları sıvadı. Prof. Dr. Yasemin Açık yardım kolileriyle ilgili tek şart koştu ve bu kolilerin içerisine konulacak tüm malzemelerin Elazığ’ın yerel esnafından alınması gerektiğini söyledi.

2 BİN GIDA KOLİSİ HAZIRLANDI

Ekipler tarafından kısa süre içerisinde yerel esnafla çalışmalar başlatıldı. Toplamda iki bin gıda kolisinin bin adetini bakkallar bin adetini ise toptancılar hazırladı. İki bin gıda kolisi böylelikle tamamlanmış oldu.

BAKKALAR ODASI BAŞKANI TOP: YEREL ESNAFTAN GIDA TEMİN EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, “Elazığ’da bir deprem yaşadık. Depremin etkisi bitmeden bu virüs süreci başladı. Gıda sektörü çok etkilendi. Özellikle Yasemin hocam, gıda sektörünün çok etkilendiğini söyledi. Bizlere esnafa nasıl yardımcı olabilirim diye sordu. Hem Valiliğin başlatmış olduğu esnaf kardeşliği projesine destek oldu. Hem de bizlerden, yerel esnaflarımızdan gıda temin ederek fakir insanlara böyle bir yardımda bulunuyor” dedi.

CEBRAİL TOP: YASEMİN AÇIK HANIM ÇOK BÜYÜK HAYIR İŞLEDİ

Yerel esnafa olan desteklerinden dolayı Prof. Dr. Yasemin Açık’a teşekkür eden Oda Başkanı Cebrail Top, “Ben kendilerine bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi çok büyük bir hayır işledi. Tüm STK’ların, tüm işadamlarının bu şekilde yerel esnafa destek olmalarını arzu ediyoruz. Bu anlamda Sayın Yasemin Açık hocama ve Sayın Valime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok anlamlı kampanya başlattı. Hocama saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.   

KAMAÇ: ELAZIĞ’DAKİ TOPTANCI ESNAFIMIZLA KOLİLERİ HAZIRLADIK

Elazığ Gıdacılar ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Kamaç ise “Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendinin sayın valimizin başlattığı kardeşlik projesine 2 bin koli yardım kampanyasına destekte bulundu. Bunu da Elazığ’daki toptancı ve bakkal esnafında yaptırmayı kararlaştırdı. Biz de Elazığ Gıdacılar ve İşadamları Derneği olarak Elazığ’daki toptancı esnaflarımızla bu bin koliyi hazırladık. Bugün de inşallah AFAD’a teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAMAÇ: HER ZAMAN ELAZIĞ’A DESTEK VEREN YASEMİN AÇIK HANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

Prof. Dr. Yasemin Açık’ın yardım malzemelerinin tamamını Elazığlı esnaftan alma şartı koyduğunu ifade eden Süleyman Kamaç, “Sayın Yasemin Hanımla konuşunca ‘Elazığ esnafından ürünleri almak istiyorum’ dedi. Depremin yaraları vardı, depremin yaralarını sarmak adına daha önceden de böyle bir girişimde bulunmuştu. O zaman da sayın hocam alışverişinizi yerel esnaftan yapın demişti. Koronavirüs nedeniyle de Yasemin Hanım kampanyaya destek vererek dediği gibi Elazığ’ın yerel esnafından ürünlerini aldı. Biz de Elazığ’da üretilen ürünleri içerisine bıraktık. Ben Seza & Açılım Grup sayın Yasemin Açık hanımefendiye her zaman Elazığ’a destek verdiği gibi bugüsnde bu yapılanmayla Elazığ Valiliğine ve Elazığ halkına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hazırlanan 2 bin adet gıda kolisi Elazığ Valiliği’ne teslim edilerek valilik tarafında dağıtımı sağlanacak.