Elazığlı Yazar, Malatyalı Yazara Cevap Verdi

Malatyalı köşe yazarı Vahdettin Yiğitcan önceki gün “Elazığ ve Malatya Kıyaslamaları” başlıklı bir köşe yazısı kaleme almış ve Elazığ’ın Malatya’ya göre daha fazla geliştiğini ve daha çok değerlere sahip olduğunu ifade etmişti. Bugünde Elazığlı köşe yazarı Muharrem Yılmaz “Elazığ’ı Malatya ile Kıyaslamak Beyhude Çabadır” başlıklı bir köşe yazısı yazdı ve Malatya’nın Elazığ’a göre çok daha geliştiğini söyledi.

Elazığlı Yazar, Malatyalı Yazara Cevap Verdi

Malatyanethaber.com İnternet Haber Sitesi’nde köşe yazarı Vahdettin YiğitcanElazığ ve Malatya Kıyaslamaları” başlıklı köşe yazısında her iki şehri karşılaştırmış ve Elazığ’ın Malatya’ya göre çok geliştiğini köşesine taşımıştı.

Malatyalı yazarın ardından Elazığlı yazar Vahdettin Yiğitcan’ın yazısına karşılık verdi. Yeni Ufuk Gazetesi Yazarı Muharrem Yılmaz, “Elazığ’ı Malatya ile Kıyaslamak Beyhude Çabadır” başlıklı bir köşe yazısı kaleme alarak Malatyalı yazarın kendi şehrine haksızlık ettiğini belirtti. Yılmaz, Malatyalı yazarın düşüncelerinin aksine Malatya’nın Elazığ’dan daha çok geliştiğini dile getirdi.

İŞTE MUHARREM YILMAZ’IN O YAZISI…

Malatyalı köşe yazarı Vahdettin Yiğitcan son yazısında Elazığ ve Malatya’yı Sosyo-kültürel ve ekonomik yönden irdeledikten sonra Elazığ’a övgüler yağdırmış, Elazığ’ın Malatya’ya nazaran daha avantajlı ve gelişmiş bir şehir olduğunu belitmiş.

Kendisine öncelikle memleketime olan övgü dolu sözleri nedeniyle teşekkür ederim. Ancak; Sayın Yiğitcan’ın Malatya’dan Elazığ’a bakışını attığı pembe gözlüğünü değiştirmesini tavsiye ederken öz şehri Malatya’ya haksızlık ettiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Malatya bugün 750 bini aşan nüfusuyla bölgenin en büyük şehirlerinden biri.

Tarihi yönden Harput kadar eski bir şehir.

Sanayisi, şehirciliği, ekonomik canlılığı, turistik 5 yıldızlı otelleler, alışveriş merkezleri, kongre ve kültür merkezleri, Ulusal ve uluslararası festivalleri, sanatsal faaliyetleri ile Elazığ’dan fersah fersah ileride bir şehir.

Siz bakmayın Malatyalı Köşe Yazarı Vahdettin Yiğitcan’ın bize gaz vermesine. Adamı belli ki birileri kızdırmış. Vermiş gazı Gaggoma. Bu gerçekler ortada iken sayın yazarın yazdıklarının pek bir önemi kalmıyor.

Malatya’nın sınırlarına girerken, gözlerini kapatma aç gör gerçekleri, imrenmemek elde değil. Muhteşem Stadyumu, üniversiteleri, geniş caddeleri, mükemmel planlıalt geçitler, köprüleri kavşakları ile tam modern bir kenttir Malatya.

Dünya kayısı üretimin %11’ini tek başına karşılamaktadır ve yine dünyada kuru kayısı üretiminin %70’ini Malatya karşılamaktadır. Malatya’daki alt geçitler ile Elazığ’daki alt geçitleri karşılaştırmak isteyen bir Elazığlı çıkabilir mi.

Vallahi Malatyalının yanında komik duruma düşeriz.

Elazığ, Türkiye’ye 8. Kolordu Komutanlığı olarak hizmet ederken Malatya 2. Ordu Komutanlığı olarak Hizmet etmektedir.

Malatya iki üniversitesi ile bir üniversite kentidir. Elazığımız Fırat Üniversitesiyle yetinmek durumundadır.

Malatya’da beş adet Organze Sanayi Bölgesi ne karşılık, Elazığ’da benim bildiğim sadece 2 adet OSB vardır.

Doğu Anadolu’daki sanayi işletmelerinin yaklaşık %30’u Malatya’da faaliyet göstermektedir. Elazığ bu rakamın çok altındadır.

Gıda sanayisinde, özellikle kayısı işleme tesisleri, süt ve et işleme tesisleri gibi tarıma dayalı sanayi Malatya’da öne çıkarken bu alanlarda Elazığ çok gerilerde kalmaktadır.

Şimdi sevgili Elazığlı hemşehrim Malatyaspor süper ligde sen kaçıncı ligdesin?

Malatya, Erzurum ve Sivas maçları bana daha çok heyecan veriyor. Sen aylarca Elazığspor’un elektrik borcunu dahi ödeyemedin.

Forma satın aldım dedin reklam için parasını yatırmadın.

Para topladın Elazğspor’a yardım adı altında, toplanan paraların akıbetinden bi haber yaşadın. Hangi gelişmişlikten bahsediyoruz biz?

Bundan 30 – 40 yıl önce Doğunun Parisiolan Elazığ, şuan Türkiye’nin en büyük köyüne dönüşmüştür.

Doğu Anadolu’da Kuzey ve Güneyi, Batı ile Doğuyu birbirine bağlayan bir geçiş noktasında yer almasına rağmen bu jeopolitik değerinin ekonomik semeresinden faydalanabilmiş değildir. Üniversitesi var ama bir üniversite kenti olamamıştır. Büyük turizm potansiyeli olmasına rağmen (Harput, Hazarbaba, Hazar Gölü vb.) bir turizm kenti de olamamıştır. Elazığ’da organize sanayi bölgesi var, ama bir sanayi kenti olmasının çok ötesinde. Elazığ vişne mermeri Türkiye’nin ve dünyanın en kıymetli mermeri olmasına rağmen, Elazığ bir sanayi bölgesi de değil. Ovalarımız var. Belki de Türkiye’nin en ayrıcalıklı kentlerinden birisi, üç tarafı sularla çevrili yarımada konumunda ama su ile ovaları birleştiremediğimiz için Elazığ bir tarım kenti de değildir. Elazığ kadim kültürünü bile yaşatamıyor ne yazık ki.

Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen doğa harikası Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarını dahi sayın valimiz olmasaydı Malatya’ya kaptırabilecek potansiyele sahip bir Elazığ.

Nemrut Dağı’ndaki Komegene Krallığına ait tarihi kalıntılara Adıyamanlılardan daha çok sahiplenen bir şehrin Elazığ ile kıyaslanması beyhude çaba değil de nedir?

Malatya halkıyla, işadamıyla, siyasetçisiyle, sivil toplum örgütleriyle uyumlu bir şekilde Malatya için çalışyor. Bize örnek oluyorlar.

Az laf çok iş beyler. Malatya öyle yapıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Serdar
Serdar - 4 yıl Önce

Iki ilinde hakettiği yerlere gelebilmesi için ilk öncelikle bu iki yazar gibi eziklerden kurtulması şart.

Bahadır
Bahadır @Serdar - 4 yıl Önce

Bu şahısa Yazar diye hitap etmek en başta Yazarlara ve yazarlığa hakarettir. Bu şahısın saçmalığını buralara taşımak bu saçmalığı okuyan herkese hakarettir.

Remzi
Remzi - 4 yıl Önce

Senden gazeteci değil iyi bir ölü yıkayıcı olur. Sen ne biçim gazetecisin daha 20-25 yol önceye kadar Elazığ her alanda ilerde idi. Biraz oku araştır öğren.

...
... - 4 yıl Önce

Heralde hanımköylüsün iyice benimsemişsin biraz daha yalasaydın

Bedri
Bedri - 4 yıl Önce

Haber başlığında iki temel hata var. Birincisi Elazığlı sıfatı. ikincisi bu zata verilen yazar payesi. bir köşede iki satır döktüren herkese Yazar ünvanı veriliyorsa bu durum Elazığ adına üzücüdür. Vatandaşın baştan sona hatalı tamamen kişisel görüşleri şahısın kendini bağlar. Malatya fersah fersah ileriymiş. kıyası sanki Malatya ile değil İstanbul ile yapmış. İllerin sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasına. 58 temel kıritere göre belirlenen yaşanabilir kentler sıralamasından bi haber olduğu. ve baştan sona bilgisizlik ve içeriksizlikle dolu bir yazıyı alıntılayarak buraya aktarark okurların vaktini ziyan etmelerine yazık

Kral 23
Kral 23 - 4 yıl Önce

Elazığ bu kadar hakaret sen nasıl gasetecesin kendi memleketini gömdün köpek seni

Ahmet Mert
Ahmet Mert @Kral 23 - 4 yıl Önce

sayın editör
söz konusu iki köşe yazısı da gayet güzel ve hakaret içermiyor. kimse kimseyi yermiyor. iki ilin yazarı da belliki şehrlerinin acı gerçeklerini hemşerilerinin gözüne sokuyor. ancak buradaki yorum yazanların hakarete varan cümlelerini yayınlamanız size hiç yakışmıyor. Ben yazarların yerinde olsam sizi uyarırdım..

Faruk
Faruk - 4 yıl Önce

Yaşanabilir kentler sıralamasında Elazığ 19. Malatya 28. sırada. Başka sözüm yok...

ayhan
ayhan - 4 yıl Önce

Adam şehrine hakaret etmemiş gerçekleri söylemiş. Yorumlara bakarsan doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali.

ahmet mert
ahmet mert - 4 yıl Önce

sayın editör söz konusu iki köşe yazısı da gayet güzel ve hakaret içermiyor. kimse kimseyi yermiyor. iki ilin yazarı da belliki şehrlerinin acı gerçeklerini hemşerilerinin gözüne sokuyor. ancak buradaki yorum yazanların hakarete varan cümlelerini yayınlamanız size hiç yakışmıyor. Ben yazarların yerinde olsam sizi uyarırdım..

Nusret
Nusret @ahmet mert - 4 yıl Önce

Kamuya açık yazan eleştiriye de açık olacak. eleştiriye değecek bir yazımıdır dersen orada haklısın


SIRADAKİ HABER

banner137