Elazığlı girişimciler tarafından hazırlanan yapay zeka destekli SpeechText.io kullanıma açıldı.

Özellikle Türkçe ve İngilizce dillerinde hizmet veren servis, yüksek doğruluk oranı ile (~% 95’e varan) çalışması ürüne olan ilgiyi artırmakta.

Ayrıca çevrilen metin üzerinde düzeltme okuması (proof reading) yapılabilmesi için servise entegre editör yer almakta ve çevrilen metinler farklı formatlarda (.txt, .docx, .srt) indirilebilmekte. Deşifresi yapılan ses kaydında çevirisinden emin olunamayan kelimelerin altı çizilerek kullanıcıya dönüt verilmekte.

Konuyla ilgili SpeechText.io yetkilileri, teknoloji çözümlerinin özellikle sık röportaj yapan ve içerik üreten medya sektörü ile içerik analizi yapan araştırmacıların iş yüklerini hafifleteceğini belirttiler.  Kurumsal planlamalarda, Arapça, Rusça ve İspanyolca dillerinde de transkripsiyon sunduklarını ve talep durumuna göre diğer dillerde de hizmet verileceğini ifade ettiler.

Deşifre /Transkripsiyon hizmetini ücretsiz olarak denemek için SpeechText.io adresi ziyaret edebilir. Ayrıca öğretmen ve öğrenciler için doğrulama sonrası ek “eğitim indirimi” de sunulmakta.