Gençlerbirliği - Tetiş Yapı Elazığspor karşılaşmasının ardından Elazığspor Kulüp Başkanı İrfan Yumakgil, Kanal Fırat Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programına telefonla katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

“GELDİĞİMDE HER TÜRLÜ VAATLERDE BULUNDULAR”

Kulübe gelme sürecinde kendisine her türlü vaatlerde bulunduğunu belirten İrfan Yumakgil, “Elazığ’ın kötü durumundan kurtulması için sizde de belgeleri olan bir olaylar sonucunda ben Elazığspor’un başına geldim. Elazığspor’un başına geldiğimde Elazığspor’un değerli büyükleri bu işin üstesinden gelmek için türlü türlü vaatlerde bulundular. Biz kongreye gitmeden evvel ben Elazığspor için ailem arkadaşlarımla birlikte bazı yenilikler yaptık. Ortalıkta dolaşan bazı başkan adayları da sizlerle Elazığ’daki o ortalık dedikoduları ile bu kulübü almaya çalıştılar. Neticede delegeler bizi tercih etti” dedi.

“FORMA ALINACAK PARA YOKTU”

Yönetime geldiklerinde kulübün çok zor durumda olduğunu söyleyen Yumakgil, “kulübün başına geldiğimizde sporcularımızın forma alacak parası dahi yoktu. Herkes burayı kaçırıyor. Sonrasında kuyu kazmaya başladılar. Bu kuyu kazmalar, sayın milletvekillerine, sayın valimize, sayın belediye başkanımıza sayın bakanımıza her türlü aksetti. Biz bunları izah ettik. Bu günlere geldik” şeklinde konuştu.

“BENDEN ÖNCEKİ ARKADAŞLAR AYNI PARTİLİ OLMAMA RAĞMEN 68 TRİLYON YARDIM ALDILAR”

Kendi yönetimine bütün yardımların kapatıldığını vurgulayan Başkan Yumakgil, “Göreve geldiğimde de maalesef bütün yardımları kapattılar. Benden önceki arkadaşlar aynı partili olmama rağmen 68 trilyon yardım aldılar. 20 minibüs 3 tane benzinlik aldılar. Biz dilimiz döndüğünce bu yardımların aynısını yada onun yarısını istedik” dedi.

“YARIN 40 BİN LİRA YATIRACAĞIZ”

Yumakgil, “Milletvekillerimiz bugün diyor ki biz yasa yapmak için buraya geldik. Ama sayın son başbakan ben Elazığspor’un arkasındayım dedi. Elazığspor’un elektrikleri kesikti. Biz Elazığspor’un elektriklerini açtık. Ama yarın arkadaşlarla birlikte 40 bin lira yatırım Elazığspor’un elektriklerini açtıracağız. Ama 400 bin liralık borç duruyor” ifadelerini kulandı.

“KAMUOYU ŞUNU BİLSİN, ELAZIĞSPOR’U KAYYUMA DA BIRAKIRIM”

Hırsız ve faizcileri kulübe sokmayacağını belirten İrfan Yumakgil, “Maçta takım ve benim adıma aleyhte sloganlar atıyor. Birileri de 3 – 5 tane taraftarla taraftar bile demeyeceğim şahıslarla birlikte Elazığspor’dan nemalanmaya çalışıyorlar. Ben Cumhurbaşkanımıza dahi telgraf çektim. Orada kaldığım sürece bu hırsızları faizleri Elazığspor’dan içeriye sokmayacağım. Hukuk mücadelesi de vereceğim. Bütün yönetici arkadaşlarım istifalarını bana verdi. Bende sayın valimle yaptığım görüşmede il dışındaydı. Görüşeceğim ona göre de karar vereceğim. Kamuoyu şunu bilsin kayyuma da bırakırım. Ama Elazığspor daha kötü duruma gelir. 3 -4 tane kendini bilmez Elazığspor’un üzerinden bireyler yapmaya çalışıyor. Elazığspor Elazığ’ın malıdır. 10 lira verip 13 milyon alanların değildir” dedi.

“YARIN DELEGELERİMİZLE TOPLANACAĞIZ”

Yarın delegelerle toplantı yapıp karar vereceklerini belirten Yumakgil, “Delegelerimin hepsi beni aradı. Yarın oturacağız toplanacağız ve karar vereceğiz. Ama kurda kuşa bu takımı teslim etmeyeceğiz. Onlar bu takımı bu hale getirdiler. Bu takımın müsebbibi ben değilim. Karnından kimse konuşmasın. Benim istifam cebimde. Yarın yönetici arkadaşlarla toplanacak. Sayın Valimizi ve Sayın Belediye Başkanımızı bekleyeceğiz. Onların da çok büyük işleri var bu günlerde ELFED’de Elazığ’ın tanıtımını denetliyorlar. Ama Elazığ’ın en büyük tanıtımının Elazığspor olduğunu unutmasınlar. Bize, biz sizin arkasındayız dediler. Bizde söz senettir” dedi.

“CUMHURBAŞKANINA AÇIKLADIM”

Yaşanılanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını dile getiren İrfan Yumakgil, “Ben 5 gündür randevu talep etmiş bekliyorum. Ben AK Parti’nin bir üyesiyim, AK Parti’nin meclisteki üyesine nasıl yardım etmişse bana da yardım etmek mecburiyetindeler. Onlara nasıl kaynak buldularsa bize de kaynak bulmak mecburiyetindeler. Bunları Cumhurbaşkanına da açıkladım. Cumhurbaşkanıyla olan tanışıklığımı şimdiye kadar açıklamadım. Sadece Elazığspor’la ilgili yardım istedim. Kimse Elazığspor üzerinden siyaset yapmasın” ifadelerini kullandı.

"FACEBOOK'TA BENİ KİM AÇIKLADIYSA ONDAN RENDEVU BEKLİYORUM"

Randevu talep ettiği isime ulaşamadığını belirten İrfan Yumakgil, “Randevu talep ettiğim kişi açık ve net. Facebook’ta beni kim açıkladıysa ondan randevu bekliyorum. 65 yaşında bir abisiyim. Makam olarak benden çok yüksek. Ama beni çağırmıyorsa beni neden buraya getirdiler. Bu futbolcuların ekmeği suyu yok. Ekmek su alıyoruz. Yola gidecek paraları yok onları alıyoruz. Takım deplasmana gidecek para yok diyor. Kim verdi? Bu deplasmanda Şahin bey ve benim dışımda para veren oldu mu? Şahin bey 30 bin TL verdi. Bu takımın ödemesi gereken para 100 milyon lira. İki tane baldırı çıplak statta bize yuh çekecek. Biz burayı onlara mı bırakalım. Biz burayı faizcilere mi bırakalım?  Ben gidersem bu kulüp kapanır. Ben kapatmamaya çalışıyorum” dedi.