Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan ve milletin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti.

İnsan Haklarından Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Elban, ülkemizin demokrasi adına birçok bedel ödediğini söyledi.

ELBAN: DARBELER MİLLETİMİZE FAYDA GETİRMEMİŞTİR

İnsan Haklarından Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Elban, “Medeniyet geleneği denildiğinde akla ilk gelen Türkiye ve aziz milletimiz demokrasi ve insan hakları adına birçok fedakârlığı göze almış bu uğurda çok sayıda bedel ödenmiştir. Hamuru vatan sevgisiyle yoğrulan milletin evlatları hukukun vesayet altına alındığı dönemde işkenceler görmüş idam sehpalarına şehit edilmişlerdir. Vesayet ve beraberliğin getirdiği darbeler milletimize fayda getirmemiştir. Milletimiz demokrasisinde milletimizin ekonomisinde moral ve motivasyonunu koparıp götürmüştür. Türkiye Cumhuriyetine toplumsal ve siyasal ilk darbe 27 Mayıs 1960’da Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının tutuklanması ve ilan edilmesiyle gerçekleştirilmiştir” diye ifade etti.  

27 Mayıs Darbesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Elban, AK Parti’nin demokrasinin milletin ve demokrasinin düşmanlarına en büyük cevabın verildiğini kaydetti.

Başkan Yardımcısı Abdullah Elban, “Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeyi zorlaştıran CHP iktidarının anti demokratik uygulamalarını rafa kaldıran Merhum Menderes vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlüne yer edinmiştir” diye ifade etti.